13.11.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf porazil díky dvěma trefám Radosty Líšeň

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu zakončili soutěžní působení v kalendářním roce 2022 výhrou. Severočeši na svém hřišti porazili 2:0 Líšeň a polepšili si v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na čtvrtou příčku o bod za svého nedělního soupeře. Hrdinou zápasu se stal Matěj Radosta, jenž nejprve deset minut před přestávkou otevřel skóre a krátce po hodině hry přidal pojistku.
36' Radosta
63' Radosta
bez branek
19' Schön
62' Zbrožek
22' Sokol
53' Laczkó
69' Čermák
Sestavy
Vaňák – Zbrožek, Kouřil, Kubista, Radosta (89. Pajkrt) – Bláha, Samko (46. Ludvíček) – Schön (72. Michal), Rudnytskyy (30. Ondráček), Kříž – Tanko (89. Vachoušek)
Na lavičce: Šerák
Trenér: Miroslav Holeňák
Vajner – Pašek (64. Černín), M. Jeřábek, Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (83. Reteno Elekana), Matocha, Machalík, Sokol (64. Zikl) – Vandas
Na lavičce: Marek, Otrísal, Džupenjuk, Weber
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Zaoral – Dobrovolný, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 525

Komentář

Za ideálního slunného počasí odehráli na závěr podzimní části Varnsdorfští utkání proti Líšni. Severočeši chtěli využít domácího prostředí, neboť v letošní sezóně v Kotlině padli pouze jednou. Navíc chtěli zlomit nepříznivou bilanci proti Marvanům, kteří z poslední pěti vzájemných duelů třikrát vyhráli a dvakrát se body dělily.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří byli častěji na míči a využívali mezery v obraně Marvanů. A po čtvrt hodině hry Kotlina zuřila, když Radosta dostal míč do běhu, dokázal se zbavit Paška, který po něm sáhl levou rukou, a poroučel se k zemi. Sudí ale stál blízko a nechal hru pokračovat. Utkání se i nadále hrálo ve vysokém tempu, což mělo za vinu časté nepřesné přihrávky. 

Varnsdorf poprvé udeřil ve 36. minutě. Zbrožek skvěle vystihl přihrávku mezi hostující obránce, kde si míč převzal Tanko a zpětnou přihrávkou do vápna hledal někoho ve žlutém. Po několika soubojích se míč odrazil k Matěji Radostovi, který střelou do horní poloviny branky otevřel skóre utkání.

Severočeši udělali do druhého poločasu jednu změnu v sestavě. Samka, který si natáhl vazy v koleni, nahradil Ludvíček. Varnsdorf znovu zahrozil ve 48. minutě. Centr na zadní tyč si našel Schön, který se z hranice malého vápna snažil propálit vše, co mu stálo v cestě. Domácí hráči signalizovali ruku, ale ani tentokrát se penalta nekopala.

Hosté sice ve druhém poločasu zvýšili tlak, stoprocentní šanci si ale nevypracovali. A tak o osudu utkání rozhodl Varnsdorf. Krátce po hodině hry se po lajně protáhl Kříž, když přešel přes Sokola a vybídl Tanka, který z první našel přízemním centrem Matěje Radostu. Ten z hranice vápna umístil střelu k levé tyči a připsal si druhou trefu v utkání.

Varnsdorf tak přezimuje na čtvrtém místě tabulky s 27 body. Líšeň je třetí o bod právě před Severočechy.