04.03.2023 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla si na Julisce poradila s Třincem a poprvé od října vyhrála soutěžní zápas

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté Dukly porazili v 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Třinec 2:0 a poprvé od poloviny loňského října vyhráli ligové utkání. Pražané se dvakrát prosadili na začátku druhého poločasu. Ve 46. minutě změnil bezbrankový stav David Kozel a dvě minuty po něm skóroval také Pavel Moulis. Svěřenci trenéra Rady se tak v neúplné tabulce posunuli na osmé místo. Třinec po dvou remízách nebodoval a je čtrnáctý. Na sestupové pásmo má přitom pouze jednobodový náskok a patnáctou Spartu B a šestnáctou Slavii B čeká v pondělí vzájemný zápas.
46' Kozel
48' Moulis
bez branek
17' Špatenka
52' Holiš
64' Kozel
48' Hýbl
90+3' Turyna
Sestavy
Rada – Barac, Krch, Peterka, Holiš – Hrubeš (83. Šebrle), Kozma (72. Piroch), Kozel (90. Havelka), Špatenka – Moulis (83. Buchvaldek), Matějka (90. Červenka)
Na lavičce: Čtvrtečka, Zapletal
Trenér: Petr Rada
Hasalík – Szewieczek, Brak, Foltyn, Hýbl – Habusta – Gembický (61. Turyna), Machuča (61. Samiec), Holík, Kania (77. Hrdlička) – Juřena
Na lavičce: Adamuška, Slaninka, Straňák
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Volek - Pochylý, Pospíšil • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 569

Komentář

Svěřenci Petra Rady začali aktivně, od začátku byli více na míči, ale stejně jako soupeře je trápila nepřesnost v kombinaci. Výraznější šance přišla až v jedenácté minutě, kdy přetažený centr z levé strany zavírali na zadní tyči dva domácí hráči, leč ani jeden z nich nedokázal usměrnit míč do odkryté Hasalíkovy branky.

O deset minut později se naopak po standardní situaci a pokračujícím tlaku zjevil na malém vápně jeden z domácích hráčů, kterého však ve vyložené šanci skvěle vychytal pohotový Lukáš Hasalík. A jelikož Dukla následně trefila po standardce jen tyč, první poločas gól nepřinesl.

Kdo se však zasekl ve frontě na pivo a klobásu, mohl litovat. Z první útočné akce druhého dějství otevřel ve vápně skóre David Kozel, přičemž domácí nepolevili a byli odměněni. V podstatě vzápětí dostal přihrávku k pravé tyči Pavel Moulis, jenž doklepl míč do odkryté branky a první trefou za Duklu poslal svůj tým do dvougólového vedení.

Pražané už proti bezzubému Třinci kontrolovali hru a čekali na chyby, a přestože dostali k dispozici rohové kopy, další výraznější ohrožení nevytvořili. Pražský celek tak může slavit vybojované tři body, které ho ve vyrovnané tabulce mohou vystřelit do středu tabulky, zatímco Slezany zřejmě čeká tuhý boj o záchranu.