05.03.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko remizovalo se třetím Vyškovem. Jihomoravští neprohráli už sedm kol

Foto: mfkvyskov.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska v 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vyškovem. Utkání v jižních Čechách gól nenabídlo, a tak dál trvají série obou mužstev. Táborsko v soutěži neprohrálo pětkrát za sebou, ještě úspěšnější sérií se mohou pochlubit hosté, kteří ve F:NL neprohráli už sedm utkání v řadě.
bez branek
bez branek
75' Novák
23' Vintr
34' Dweh
Sestavy
Pastornický – Kosek, Navrátil, Novák, Plachý – Alexandr, Kronus, Dordić (63. Sylla), Kateřiňák – J. Mach (90+3. Varačka), Šašinka (81. Koné).
Na lavičce: Kerl, Mezera, Šplíchal, Oloko
Trenér: Roman Nádvorník
Kinský – Ilko, Štěpánek (84. Klesa), Němeček, Dweh, Matys – Souaré, Kanakimana (84. Jambor), Mafwenta (56. Bayo) – Lacík (84. Fulnek), Vintr (75. Krška).
Na lavičce: Jícha, Srubek
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Opočenský – Pfeifer, Cichra • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 580

Komentář

Zápas odstartovali hosté dvěma rohovými kopy, z nichž ale branku Táborska neohrozili. Do zajímavé pozice si naběhl v 8. minutě Lacík. Chytrý pas za domácí obranu ovšem gólman Táborska přečetl a hlavičkoval mimo nebezpečí těsně před dotírajícím Lacíkem.

Po čtvrthodině zaujal Souaré svou levačkou. Vyškovský fotbalista mířil k tyči, o kousek ale minul. Gólman Pastornický se pořádně natahoval a vůbec si nebyl jistý, zda nejde balon do jeho branky.

Domácí fanoušky potěšil zanedlouho Kronus pohledným dlouhým sólem, kdy získal míč kousek před vlastním vápnem, obhodil si kapitána Štěpánka, který na něj v běžeckém souboji nestačil. Kronus pronikl až do vápna a poslal před branku přízemní centr, do nějž vlétl nohama gólman Kinský. Zajímavá sólo akce mohla mít přece jen lepší vyvrcholení.

Hosté odpověděli Mafwentou střelou zpoza vápna. Ke smůle Vyškova trefil jen prostředek brány, kde stál gólman Pastornický. V závěru poločasu se dostali ke dvěma standardkám domácí, jenže ani z jedné neudeřili. Domácí neobstáli se signálem na Koska, jehož pokus letěl vysoko nad branku. Poté se marně dral k hlavičce kapitán Navrátil. Poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Do druhého poločasu vstoupili nadějně domácí. Akce vedená zprava skončila přihrávkou na druhou tyč Dordičovi, který na míč jen o kousek nedosáhl. Po necelé hodině hry zaujal diváky opět Dordič. Posila Táborska natáhla ke slibné střele, kterou zastavil jeden z vyškovských obránců.

Táborsko si vytvořilo ideální pozici na skórování v 82. minutě, když získalo standardku nedaleko před vápnem. Ke střele se odhodlal Plachý, ke smůle Táborska poslal ale balon jen nad branku.

Domácí mohli rozhodnout v 86. minutě, kdy se dostali do největší gólové šance utkání. Sylla pronikl do vápna a prudce vypálil. Gólman Kinský vyrazil balon přesně na nohu Machovi, který překopl prázdnou branku. Zápas Táborska s Vyškovem tedy skončil smírně.