03.03.2023 | Petr Komárek | Zápas

V zápase Jihlavy s Chrudimí gól nepadl, oba týmy vstoupily do jara remízou

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Fotbalisté Jihlavy remizovali v páteční předehrávce 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Chrudimí 0:0. Vysočina tak bodovala v obou vzájemných zápasech s Východočechy v této sezoně, v srpnu zvítězila 2:1. V neúplné tabulce se svěřenci trenéra Smetany posunuli na sedmé místo právě za Chrudim, na kterou momentálně ztrácí dva body.
bez branek
bez branek
85' Lacko
87' Křišťál
bez karet
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Křišťál, Gabriel, Peřina – Lacko, Tureček – Ogiomade (73. Zoubele), Selnar (87. Křehlík), L. Fila (59. Zahradník) – Araujo-Wilson (73. Tall)
Na lavičce: Soukup, Shudeiwa, Vítek
Trenér: Ondřej Smetana
Floder – Halász, Hašek, Míka, V. Svoboda II – Sotorník (90+2. Skwarczek), Řezníček, Kodýdek (77. Kejř), Průcha, P. Juliš (46. Kesner) – Jedlička (69. Firbacher)
Na lavičce: Brát, Bauer, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Kotala - Bureš, Žurovec • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 479

Komentář

V úvodu se do zakončení v pokutovém území dostal hostující Jedlička, branku ale minul. Na druhé straně zahrozil fotbalista z Trinidadu a Tobaga Araujo-Wilson, na Flodera však nevyzrál. Oba týmy pak do přestávky předvedly několik nepřesných střel.

Domácí si vytvořili možnost ke skórování na začátku druhého poločasu. V šestnáctce se propracoval k hlavičce Fila, zamířil ale nad chrudimskou bránu. Krátce před hodinou hry přišla také šance Východočechů. Z malého vápna střílel Jedlička a Jágrikovi pomohla obrana, která balon usměrnila na rohový kop. Z něj se Chrudim neprosadila.

Necelých pět stovek diváků na stadionu Vysočiny nakonec gól nevidělo. Jihlavští totiž v závěru neproměnili vyloženou příležitost. Selnar mohl z bezprostřední blízkosti poslat míč do sítě, v klíčovou chvíli ale selhal. Po něm neuspěl ani střídající Tall a Jihlava s Chrudimí tak do tabulky získaly po bodu.

Horáci i Východočeši bodovali podruhé v řadě. Vysočina navázala na vítězství na hřišti olomoucké rezervy v závěrečném podzimním kole (2:1), MFK zase na nerozhodný výsledek na půdě vedoucí Příbrami (1:1). Jihlavě v průběžném pořadí patří sedmé místo, Chrudim je o dva body před ní šestá.