04.04.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Dukla zvládla dohrávku 18. kola, ve Varnsdorfu se ale strhla přestřelka

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Fotbalisté Dukly přestříleli v dohrávce 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Varnsdorf na jeho hřišti 4:3 a ze čtyř jarních zápasů získali plný počet bodů. Hattrickem se blýskl útočník Pražanů Lukáš Matějka, skóre předtím otevřel Jiří Piroch. V 51. minutě snížil na průběžných 1:3 z pohledu Severočechů Pavel Osmančík, těsně před koncem pak zkorigovali skóre na rozdíl jediné branky Pavlo Rudnytskyy a Abdullahi Tanko. Radovi svěřenci se v tabulce posunuli na šesté místo hned za Varnsdorf, na který už ztrácejí jen bod.
51' Osmančík
90' Rudnytskyy
90+3' Tanko
10' Piroch
27' Matějka
36' Matějka
78' Matějka
18' Samko
43' Richter
65' Ondráček
84' Švanda
30' Moulis
58' Piroch
63' Kozel
71' Peterka
Sestavy
Sirotník – Richter, Kouřil, Kubista (81. Rudnytskyy), Kurka – Bláha, Samko (81. Penc) – Schön (61. Ondráček), Osmančík (73. Švanda), Dufek – Tanko
Na lavičce: Vaňák, Kubr
Trenér: Miroslav Holeňák
Rada – Holiš, Peterka, Krch, Barac (88. M. Zapletal) – Moulis (73. Buchvaldek), Špatenka (81. Červenka), Kozel, Piroch, Hrubeš (73. Šebrle) – Matějka (81. Havelka)
Na lavičce: Šťovíček, Hodek
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Ulrich - Lakomý, Cichra • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 421

Komentář

Varnsdorf se v jarní části sezony po třech venkovních duelech poprvé představil před domácím publikem. V dohrávce 18. kola hostil pražskou Duklu, která zažila snový první poločas. Hned ve druhé minutě domácí špatně rozehráli a Moulis ve skluzu jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Po deseti minutách se už Pražané radovali, když se po standardní situaci prosadil Jiří Piroch.

Dukla i nadále diktovala tempo hry, což vyústilo v branku ve 27. minutě. První pokus ještě dokázal z brankové čáry vykopnout Kubista, na následnou dorážku Lukáše Matějky byl ale krátký. Ve 36. minutě už to bylo o tři branky poté, co Lukáš Matějka vystihl domácí rozehrávku a zvyšoval doslova do prázdné branky.

Varnsdorf udeřil krátce po změně stran. Po centru z levé strany se hlavičkou v pokutovém území prosadil Pavel Osmančík. Vstřelená branka dodala domácím energii. O tři minuty později už to mohlo být pouze o jednu branku, jenže Osmančík orazítkoval pouze brankovou konstrukci. A tak dvanáct minut před koncem hrací doby udeřila znovu Dukla. Lukáš Matějka dostal přihrávku do velkého vápna a přízemní střelou dovršil hattrick, kterým zvýšil na rozdíl tří branek.

Domácí i nadále sázeli na rychlé brejky a zkoušeli s výsledkem něco udělat. V závěru hrací doby se Tanko zbavil dvou hráčů a přesně vybídl Pavla Rudnytského. Ve třetí minutě nastavení pak výsledek ještě korigoval Abdullahi Tanko, který opět pláchl všem protihráčům, obhodil si brankáře Radu a upravil na konečných 3:4.