25.03.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim i Táborsko vstřelily po jednom gólu a prodloužily sérii remíz

Foto: Jindřich Balous
Chrudim - Fotbalisté Chrudimi remizovali v dohrávce 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Táborskem doma 1:1. Skóre otevřel ve 27. minutě Jan Záviška, který sice neproměnil penaltu, z dorážky už se ale nemýlil. Na konci prvního poločasu pak srovnal Jakub Šašinka. Hosté hráli od 76. minuty bez vyloučeného Jana Macha, stejně jako Východočeši si připsali čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě. V tabulce zůstaly oba týmy na původních pozicích – Chrudim šestá, Táborsko jedenácté.
27' Záviška
39' Šašinka
39' Kejř
45+2' Svoboda
52' Mezera
72' Mach
76' Mach
90+1' Kateřiňák
Sestavy
Floder – Halász, Hašek, Skwarczek, Svoboda II – Řezníček – Záviška, Kejř (90.+3 Jedlička), Průcha, P. Juliš (80. Kesner) – Firbacher
Na lavičce: Brát, Jančura, Bauer, Kodýdek, Straka
Trenér: Radek Kronďák
Pastornický – Mezera, Kosek, Alexandr, Koné, Kateřiňák, Dordić (90.+4 Sojka), Plachý, Šašinka (87. Kopřiva), J. Mach, Kronus (66. Varačka)
Na lavičce: Kerl, Sylla, Voriazidis, Svatek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Všetečka - Kubr, Černoevič • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 650

Komentář

Chrudim vstupovala do zápasu s Táborskem s cílem ukončit čekání na vítězství v jarní části a za tímto cílem vykročila dobře. V první polovině prvního poločasu se mnoho zajímavého na stadionu Za Vodojemem neudálo, ale vše rozsekla situace z pětadvacáté minuty. Marek Kejř byl faulovaný v pokutovém území a následný pokutový kop sice Janu Záviškovi zneškodnil brankář Pastornický. Jenže tak nešťastně, že balon odrazil přímo k Záviškovi a ten se z dorážky nemýlil.

Z náskoku se však Chrudim radovala pouhých dvanáct minut. Táborsko z rychlé akce po pravé straně vytěžilo vyrovnání, na míč si ve vápně naběhl Jakub Šašinka a pohotovou ranou pod břevno nedal Floderovi šanci zareagovat. Z první půle stojí za to vypíchnout ještě hlavičku Petra Průchy, která ale skončila jen v náruči Pastornického.

Na začátku druhého poločasu mělo sérii šancí Táborsko, které mělo nakročeno k tomu, aby duel otočilo ve svůj prospěch. Brankář Jiří Floder během několika sekund zlikvidoval nebezpečná zakončení z hranice malého vápna, nejblíže ke gólu byla hlavička Koného, kterou chrudimský brankář vytáhl zpod břevna na roh.

Emotivní a tvrdý souboj eskaloval v 76. minutě, kdy po čtyřech minutách od první žluté karty zajel do Průchy Mach a po druhé žluté a červené zamířil předčasně do sprch. Patnáctiminutovou přesilovku Chrudimští využít nedokázali a duel tak skončil nerozhodně.