12.03.2023 | Jan Prošek | Zápas

Dramatický zápas v Jihlavě skončil remízou, Karviná odváží bod

Foto: mfkkarvina.cz
Jihlava - Fotbalisté Vysočiny v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Karvinou 2:2. Skóre otevřel hostující Málek, ale do poločasu vyrovnal domácí Araujo. Hned po pauze šla Jihlava do vedení brankou Ogiomadeho, ale nakonec se body dělily, když srovnal Budínský.
30' Araujo-Wilson
49' Ogiomade
19' Málek
72' Budínský
25' Lacko
50' Selnar
38' Soukeník
43' Málek
79' Mikuš
86' Boháč
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Lacko (62. Shudeiwa), Tureček – Ogiomade, Selnar, L. Fila (85. Tall) – Araujo-Wilson (76. Zoubele).
Na lavičce: Soukup, Křehlík, Vítek, Záhradník
Trenér: Ondřej Smetana
Neuman – Soukeník, D. Krčík, Bederka, Žák (60. Memić) – Budínský, Boháč – Mikuš, Málek (80. Teplan), Rezek (60. Akinyemi) – Boateng.
Na lavičce: Ciupa, Bielan, Goj, Moses
Trenér: Lubomír Luhový
Rozhodčí: Batík - Vodrážka, Pospíšil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 317

Komentář

Hostující fotbalisté vstoupili do zápasu aktivněji, vypracovávali si příležitost. Jejich aktivní hra vedla k úvodní brance zápasu. V devatenácté minutě se po pěkné individuální akci dokázal prosadit Jaroslav Málek, který z bezprostřední blízkosti překonal brankáře. 

Domácí Matúš Lacko následně dostal za faul žlutou kartu. Paradoxně tento moment pomohl Jihlavě, které se podařilo po půlhodině hry vyrovnat. Jakub Selnar poslal centr před branku a po náběhu se hlavou prosadil Justin Araujo-Wilson.

V závěru prvního poločasu se mohli karvinští hráči dostat do vedení, ale odkrytou část branky nedokázal trefit Rajmund Mikuš. Boateng poslal balon do vápna, ale zakončení nebylo přesné. Tečkou za první částí zápasu byla žlutá karta pro hostujícího Jaroslava Málka.

Fanoušci, kteří promeškali úvodní minuty druhého poločasu, pravděpodobně přišli o vedoucí branku Jihlavy. Už ve 49. minutě rozehrával Jakub Selnar rohový kop, centr se snesl před branku a snadno se prosadil Amadin Marvis Ogiomade.

Krátce po hodině hry si domácí vypracovali další dvě výborné střelecké pozice. Jakub Peřina po individuální akci oklamal brankáře, ale trefil obránce. Následně tvrdou ránou mohl svou druhou branku v zápase přidat Ogiomade. Mířil jen do tyče. 

Jihlavu mohly neproměněné šance mrzet v 72. minutě, kdy střelou z velké dálky nedal brankáři Adamu Jágrikovi šanci Lukáš Budínský. Jeho rána zpoza velkého vápna byla nechytatelná. V závěru utkání už žádná branka nepadla, a tak skončilo remízou 2:2.