10.03.2023 | Jan Šimek | Zápas

Příbram ve šlágru přetlačila Líšeň a upevnila si první místo. Rozhodl snajpr Wágner

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté vedoucí Příbrami ve šlágru 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili druhou Líšeň. O vítězství domácího celku rozhodl kanonýr Tomáš Wágner. Ten nejprve ve 21. minutě otevřel skóre hlavičkou a krátce po změně stran pojistil výhru Středočechů trefou z penalty. Příbramští si tak upevnili náskok na čele tabulky právě před svým soupeřem z Líšně. Třetí je Vyškov, který má sobotní duel s Opavou k dobru.
21' Wágner
59' Wágner (pen)
bez branek
bez karet
49' Pašek
Sestavy
Melichar – Stropek, Fišl, Sakala, Čejka – J. Jeřábek, Langhamer (84. Šimáček), Petrák, Zeronik (70. Surmaj), Vokřínek – Wágner (89. Fall).
Na lavičce: Smrkovský, Jahić, Schindler, Švestka
Trenér: Dušan Uhrin ml.
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich, Matocha, Sokol, Šumbera (62. Polášek) – Černín (62. Vandas).
Na lavičce: Marek, Bednář, Otrísal, Džupenjuk, Weber
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Hocek – Kotalík, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 896

Komentář

Příbramští začali aktivně a po čtvrthodině hry se odvážným průnikem prezentoval Zeronik, ve vápně do něj zajel Laczkó, ale rozhodčí Hocek penaltu neodpískal. Domácí celek to ovšem mrzet nemuselo. Vzápětí totiž udeřili.

Čejka rozehrál roh na přední tyč, kde hosté nepohlídali příbramského střelce Tomáše Wágnera, který si našel balon a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Po změně stran se domácí připomněli standardkou. Čejkův centr přizvedl Lutonský a gólman Vajner měl plné ruce práce, aby míč vytěsnil mimo tyče.

Pak se opakovala situace z první půle. Zeronika uvnitř šestnáctky poslal k zemi Laczkó a tentokrát se již penalta kopala. Na značku pokutového kopu si míč připravil Tomáš Wágner a chladnokrevně poslal míč k pravé tyči – 2:0. Domácí snajpr se trefil už pojedenácté v probíhajícím ročníku soutěže a osamostatnil se na čele tabulky střelců před svými konkurenty.

V závěru mohli domácí přidat třetí branku, to se jim sice nepovedlo, přesto zapsali první jarní vítězství. Díky němu si upevnili pozici v čele tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kde mají tříbodový náskok před Líšní. Třetí Vyškov nasbíral sice o bod méně, k dobru má ovšem utkání s Opavou, které je na programu v sobotu dopoledne.