11.03.2023 | Tadeáš Mima | Zápas

Osmkrát v řadě bez porážky. Vyškov remizoval s Opavou a jde na druhé místo

Foto: mfkvyskov.cz
Vyškov – Fotbalisté Vyškova si v duelu 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili body s Opavou po remíze 1:1. Domácí celek brzy poslal do vedení ugandský reprezentant Fahad Bayo, Slezanům zachránil bod Miloš Kopečný vyrovnávací trefou v 85. minutě. Mužstvo pod vedením trenéra Jana Trousila neprohrálo v aktuálním ročníku soutěže už osm utkání v řadě a posunulo se na druhé místo tabulky. Opavští ze dvou jarních utkání vytěžili stejný počet bodů, na výhru ovšem čekají od konce září loňského roku.
8' Bayo
85' Kopečný
51' Ilko
58' Kadlec
Sestavy
Kinský – Ilko, Štěpánek (46. Jambor), Dweh, Matys – Mafwenta (72. Němeček), Souaré (89. Krška) – Vintr (57. Kanakimana), Alégué Elandi, Lacík – Bayo (89. Srubek).
Na lavičce: Jícha, Klesa
Trenér: Jan Trousil
Číž – Helebrand, Cykalo, Janoščín, Kadlec – Rychlý, Whiffen (75. Ščudla) – Bílek, Šigut (75. Kopečný), Rataj (62. Hranoš) – Yunis (90+4. Vincour).
Na lavičce: Lasák, Gorčica, Omale
Trenér: Peter Hlinka
Rozhodčí: Dorušák – Mikeska, Dresler • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 836

Komentář

Fotbalisté Vyškova začali první domácí zápas na jaře velmi dobře. Již v sedmé minutě se Jihomoravané vrhli dopředu, kde po pokusu Mafwenty uklidil dorážku do sítě Fahad Bayo. Opava přitom měla perfektní možnost okamžitě odpovědět z protiakce, jenže Šigut napálil balon jen vysoko nad bránu. Domácí navíc zkoušeli náskok ještě vylepšit, nicméně Lacík nezamířil přesně a kolem půlhodiny hry úplně nesedla střela Vintrovi.

Napínavý byl ještě závěr poločasu, kdy se po vyškovské ztrátě naskytlo přečíslení Opavy. Přihrávku na Yunise však defenziva MFK dobře eliminovala, zatímco o chvilku později se rýsovala pozice pro Mafwentu. Také tento moment ale nepřinesl přímé ohrožení pro brankáře, což znamenalo výsledek 1:0 pro zbylou část utkání.

V následující fázi duelu se Vyškovu nabízely další šance, kdy se rodilo další přečíslení dvou domácích hráčů. V 64. minutě postupovali společně Alegue a Bayo, hostující obránce však jejich záměr bezchybně vystihl. Potom přišlo zaváhání domácích před vlastním gólmanem, kdy po chybné rozehrávce musel vytěsnit míč mimo tyče Kinský.

Měření sil mohl rozhodnout Lacík zhruba čtvrthodinu před koncem duelu, ale nestalo se tak. Místo toho, aby Vyškov poslal do vedení 2:0, trefil jenom tyč, a nabídl tak Opavě, aby se ještě nadechla a pokusila se o vyrovnání. Snahy Slezanů nakonec vyvrcholily srovnáním v 85. minutě zásluhou střídajícího Miloše Kopečného.

Oba mančafty tak stejně jako v úvodním jarním kole odcházely z trávníku s remízou. Díky bodu poskočilo Vyškov zpět na druhou příčku tabulky, Opava v našlapané tabulce vystoupala prozatím na devátou pozici. S pořadím ovšem mohou zamíchat zbývající utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.