01.04.2023 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim doma smetla Třinec. Nastřílela mu čtyři góly, sama neinkasovala

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi rozstříleli ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Třinec 4:0 a zvítězili potřetí v řadě. Středočechy poslal v sedmé minutě do vedení Filip Horský, do přestávky se pak trefili ještě Jan Suchan a Tomáš Rigo a po hodině skóroval také Tomáš Smejkal. Svěřenci trenéra Hyského v tabulce předskočili Chrudim a jsou šestí. Třinec klesl z průběžné čtrnácté pozice na patnáctou a momentálně se nachází v sestupovém pásmu. Vlašimský brankář Matyáš Vágner vychytal pátou nulu v této sezoně.
7' Horský
13' Suchan
29' Rigo
60' Smejkal
bez branek
66' Vilotič
27' Brak
49' Machuča
90+1' Tandara
Sestavy
Vágner – D. Vala II, Vilotić, Halinský (70. Nogha), Horský – Smejkal (64. Šimeček), Onije, Křišťan, Suchan, Rigo (70. Janda) – A. Svoboda (83. Biegon).
Na lavičce: Kolář, Kulhánek, Diao
Trenér: Martin Hyský
Adamuška – Brak, Jursa, Slaninka (46. Hýbl), Straňák – Holík, Samiec (46. Gembický), Kania (46. Hrdlička), Habusta (78. Omasta), Machuča – Juřena (78. Tandara).
Na lavičce: Hasalík, Szewieczek
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Pochylý • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 325

Komentář

Úvod utkání nezastihl domácí Vlašim v ideálním rozpoložení a po pěti minutách mohl skóre otevřít třinecký Jursa. Odražený míč ale poslal nad branku. O pár chvil později hosté nevyužili zaváhání domácího obrany a brankáře Vágnera. Udeřilo tedy na druhé straně. Ideální pas dostal Filip Horský a nejlepší střelec Vlašimi v zimní přípravě se nemýlil. Gól domácí celek uklidnil a otěže zápasu převzali právě svěřenci trenéra Martina Hyského. 

Domácí fanoušky pak ještě více rozjásal Jan Suchan, který ve 13. minutě velmi povedenou ranou zpoza vápna překonal Adamušku podruhé. Hráči od bájné hory Blaník byli v prvním poločase maximálně produktivní, když i jejich třetí šance skončila brankou. Ve 29. minutě poslal potřetí pro míč do sítě Adamušku Tomáš Rigo. Do konce poločasu mohl přidal další branku právě Rigo, ale v nadějné šanci mířil těsně vedle. 

V kabině Vlašimi panoval o poločase klid, který narušovala snad jen bouře z kabiny hostů. Trenér Zbončák se rozhodl vzhledem k vývoji zápasu hned pro trojité střídání, které mělo na začátku druhé půle zápasu patřičný efekt. Třinec byl aktivnější a Ondřej Machuča dokonce dostal míč do sítě, ale pro hru rukou nebyl gól uznán. 

Právě tato situace domácí probudila a Vlašimští opět začali kontrolovat hru. Po hodině hry přidal Tomáš Smejkal čtvrtou branku a tím definitivně zlomil odpor hostujícího celku. Vlašim tak mohla slavit třetí výhru v řadě a posun v tabulce na průběžné šesté místo.