01.04.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Prostějov přežil penaltu a sahal po výhře. Chrudim ale v závěru vydřela remízu

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim - Fotbalisté Chrudimi remizovali ve 20. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Prostějovem 1:1 a uhráli pátý nerozhodný výsledek v řadě. Hanáci dlouho vedli po brance Roberta Bartolomea z 12. minuty. I díky tomu, že po půlhodině hry odmítl vyrovnání Jan Záviška, který neproměnil penaltu. Východočechům se podařilo skórovat až v 90. minutě, kdy se trefil střídající Tomáš Jedlička. Prostějov nevyhrál pátý ligový duel po sobě a v neúplné tabulce zůstal dvanáctý. Chrudimi nadále patří průběžná šestá pozice.
90' Jedlička
12' Bartolomeu
41' Skwarczek
85' Míka
36' Stříž
72' Bartolomeu
75' Rolinek
Sestavy
Floder – Halász, Hašek, Míka, V. Svoboda II (26. Jančura) – Řezníček – Kesner, Záviška (84. Průcha), Skwarczek, Kodýdek (62. Sotorník) – Firbacher (62. Jedlička).
Na lavičce: Brát, Juliš, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Vejmola – Stříž, Gábriš, Bolf, M. Mach (90+3. Bialek), Bartolomeu (87. Vlachovský), Schaffartzik, Kulig (56. Gouamene), Chvěja (56. Rolinek), Malec (90+3. Blahuta), Koudelka.
Na lavičce: Bárta, Píchal
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Ulrich – Arnošt, Pfeifer • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 460

Komentář

Chrudimští nastoupili do utkání proti Prostějovu odhodláni zlomit sérii remíz a vykročit za výhrou mohli směle již ve druhé minutě. To totiž postupoval sám na branku Ondřej Kesner a technickým zakončením poslal balon do tyče prostějovské branky. A nebyl jediný, komu štěstí nepřálo. Domácí měli během prvních deseti minut několik kvalitních příležitostí, ale proti byl skvěle chytající brankář Vejmola.

Naopak na druhé straně přišel šok ve dvanácté minutě. Robert Bartolomeu zakončil postup parádní střelou ze střední vzdálenosti, kterou poslal Prostějov do vedení. Výživný první poločas pokračoval šancí Firbachera a vše vyeskalovalo po půlhodině hry, kdy po zákroku na Kodýdka neproměnil pokutový kop chrudimský Jan Záviška.

Ještě do pauzy mohl navýšit vedení Prostějova Bartolomeu, tentokrát však z jejich vzájemného souboje s Floderem vyšel lépe domácí brankář. Ani po pauze se obraz hry nezměnil, Chrudimští byli častěji na balonu, ale jejich snaha nejčastěji končila na hranici pokutového území.

Hosté mohli zpečetit svoje vítězství například při ráně Jana Koudelky, která skončila na brankové konstrukci. Souvislá převaha Chrudimi nakonec vyrovnání přinesla, v poslední minutě řádné hrací doby přistál míč na hlavě Tomáše Jedličky, který zařídil Východočechům bod.