31.03.2023 | Jan Šimek | Zápas

Jihlava porazila béčko Sparty a na jaře poprvé vyhrála. Trefili se Ogiomade a Selnar

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy si v pátečním duelu 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s rezervou pražské Sparty. Celek z Vysočiny nasměroval k výhře svou brankou v 19. minutě Marvis Ogiomade, krátce po změně stran přidal druhý zásah domácího celku Jakub Selnar. Pražané dokázali v závěru už jen zmírnit svou porážku poté, co skóroval Pape Amath Cissé. Tým pod vedením Ondřeje Smetany tak na jaře poprvé naplno bodoval, celkem neprohrál už pět utkání v řadě.
19' Ogiomade
53' Selnar
85' Cissé
73' Fila
14' Vydra
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Vítek (66. Křišťál), Tureček – Ogiomade, Selnar (81. Křehlík), Záhradník (66. L. Fila) – Araujo-Wilson (90+2. Piško).
Na lavičce: Janota, Šancl, Zoubele
Trenér: Ondřej Smetana
Heča – Vydra, Večerka (46. Kukučka), D. Horák – Hodouš (74. Váňa), Kaštánek, Okeke, Goljan (46. Lehocký) – Cissé, Pavelka (61. Jonáš) – Schánělec (61. O. Novotný).
Na lavičce: Nalezinek, Ambler
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Krejsa – Dresler, Bureš • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 673

Komentář

Domácí zahrozili hned v úvodu utkání, kdy se po rohu Selnara dostal ke střele Peřina a trefil břevno hostující brány. O chvíli později už se Jihlava radovala z vedoucí trefy. Marvis Ogiomade si udělal prostor a prudkou střelou z hranice šestnáctky poslal míč přesně k pravé tyči – 1:0.

Krátce nato Selnar unikal sám na sparťanskou bránu, ale jeho únik zastavil pozorný gólman Heča. Aktivní jihlavský středopolař mohl udeřit i zkraje druhého poločasu, jenže byť vystihl rozehrávku Sparty, nedokázal zakončit.

Chuť si ale spravil v 53. minutě utkání, kdy po centru Svobody přiťukl Zahradník míč do míst, kde se nacházel Jakub Selnar, jenž z dorážky překonal Heču a domácí vedli o dva góly.

Zdálo se, že Jihlavští dotáhnou utkání bez potíží do vítězného konce, jenže v závěru sparťané udeřili z brejku. Míč se po ose Lehocký – Váňa – Pape Amath Cissé dostal k posledně jmenovanému, jenž snížil na rozdíl jediné branky.

Pražané však vyrovnat nedokázali a venku potřetí v řadě padli. Naopak jihlavské mužstvo zapsalo první jarní vítězství, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neprohráli už pět kol v řadě.