08.04.2023 | Petr Komárek | Zápas

Druhý vzájemný zápas a podobný výsledek. Třinec se Sigmou B opět remizoval

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Fotbalisté Třince remizovali ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s rezervou Olomouce 1:1. Hanáky poslal zkraje druhé půle do vedení Denis Kramář, za pět minut však vyrovnal Lukáš Hrdlička. Slezané a Sigma si tak rozdělili body i ve druhém vzájemném duelu této sezony, v září v Olomouci se rozešli bez branek. Třinec díky získanému bodu opustil sestupové pásmo. Tam jej však mohou vrátit B-týmy Sparty či Slavie, které do soutěže zasáhnou v neděli. Olomouc zůstala v tabulce na desátém místě.
52' Hrdlička
47' Kramář
45' Samiec
56' Zlatohlávek
88' Galus
Sestavy
Adamuška – Jursa, Foltyn, Straňák (41. Szewieczek), Hýbl (81. Slaninka) – Holík, Machuča, Habusta (13. Kania, 81. Gembický), Hrdlička – Juřena, Samiec (46. Omasta)
Na lavičce: Hasalík, Tandara
Trenér: Martin Zbončák
Stoppen – Hadaš, Bednár, Dohnálek, Galus – Israel, Langer – Kramář, Slaměna (81. Fabiánek), Šíp (46. Uriča, 90+4. Mikulenka) – Zlatohlávek (70. Fiala)
Na lavičce: Digaňa, Cahel, Nwankwo
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Kvítek – Vyhnanovský, Mojžíš • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 279

Komentář

V úvodu prověřil Stoppena v hostující brance někdejší hráč Olomouce Hýbl. Na druhé straně zanedlouho těsně minul Šíp, který se rozhodl vystřelit z prostoru před pokutovým územím. Zahrozili také třinečtí Holík s Machučou. Oba pronikli do šestnáctky, Holík však trefil olomouckého bránícího hráče a Machuča už v obtížném postavení nezakončil přesně.

Machučovi se po půlhodině hry naskytla velká příležitost. Z levé strany se k němu dostal Jursův centr, z první ale mířil pouze do Israela, jenž se mu snažil zamezit ve skórování. Necelých deset minut před přestávkou pak Slezané kopali roh, po němž vystřelil Hrdlička a míč po několika odrazech skončil vedle Stoppenovy branky.

Dvě minuty po začátku druhého poločasu udeřila Sigma. Střídající Uriča pronikl po křídle a přihrál do vápna. Tam si balon zpracoval Denis Kramář a přízemním pokusem překonal Adamušku. Třinec ale za pět minut dokázal srovnat. Lukáš Hrdlička udělal manévr do středu hřiště a poslal balon k bližší tyči olomoucké brány.

Obrat mohl dvacet minut před koncem dokonat Foltyn, po rohovém kopu a následné hlavičce Holíka u zadní tyče ale z voleje přestřelil. Hanáci zase nevyužili přímý kop, Galus nasměroval míč přímo do místa, kde stál připravený Adamuška. Ten se v závěrečné desetiminutovce zaskvěl zákrokem proti hlavičce střídajícího Fialy, kterého centrem našel další náhradník Fabiánek.