09.04.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf přetlačil béčko Slavie, výhru domácích trefil Osmančík

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu si ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s rezervou pražské Slavie. V Kotlině rozhodla o osudu utkání jediná branka, o kterou se postaral domácí záložník Pavel Osmančík, jenž se prosadil přesnou hlavičkou v nastavení první půle. Domácí těsný náskok uhájili a částečně odčinili úterní domácí porážku s Duklou. Rezerva Slavie zůstává poslední, na výhru v soutěži čeká tři kola.
45+3' Osmančík
bez branek
30' Ludvíček
33' Labík
43' Beran
Sestavy
Vaňák – Kurka, Kouřil, Zbrožek, Ludvíček (54. Švanda) – Bláha, Dufek (80. Penc) – Schön, Ondráček (80. Kubista), Osmančík (68. Rudnytskyy) – Tanko.
Na lavičce: Porcal
Trenér: Miroslav Holeňák
Dvořák – Hošek (72. Švec), Konečný, Kopáček, Labík – Šubert (86. Žitný), Beran, Hunal (81. Nikl) – Singhateh (81. Planka), Šmiga, A. Pudil.
Na lavičce: Kolodziej, Alrashdi, Trédl
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Dorušák – Pochylý, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 985

Komentář

Severočeši se během jednoho týdne představili podruhé na vlastním hřišti a chtěli se fanouškům odvděčit za špatný výkon proti Dukle. Úvod utkání byl ale z obou stran poměrně opatrný. Byť měl optickou převahu Varnsdorf, první větší šanci si připsala rezerva Slavie. Singhateh se dostal za domácí obranu a už zvedal ruce, jeho radost ale zastavil sudí pro postavení v ofsajdu.

O pár minut později přišel Labíka centr na zadní tyč, který chtěl uklidit opět Singhateh, pozorný Vaňák ale za sebe míč nepustil. Domácí o sobě dali vědět ve 38. minutě. Dufek hledal zpětnou přihrávkou Osmančíka, který v pádu těsně minul tři tyče. Mrzet ho to ale nemuselo. Varnsdorf v druhé minutě nastavení prvního poločasu zahrával rohový kop, který propadl až na zadní tyč, kde byl připravený Pavel Osmančík a hlavou otevřel skóre.

Do druhé půle šla obě mužstva bez změn v sestavě. Slavia zařadila vyšší rychlostní stupeň a byla častěji na míči. Doplácela ale na přesnost ve finální přihrávce. Aktivně hrající Singhateh se v 50. minutě po krásné kombinaci hostů opět ocitl za varnsdorfskou obranou a přehodil Vaňáka, i podruhé mu ovšem radost zhatil sudí kvůli ofsajdu.

Slavia i nadále obléhala pokutové území Varnsdorfu. Po hodině hry se po skrumáži ve vápně dostal k míči Šubert, jehož střelecký pokus do šibenice vytáhl skvělým zákrokem Vaňák na roh. Závěr utkání rozkouskovaly jak fauly, tak častá střídání. Varnsdorfu se nakonec povedlo udržel těsný náskok z prvního poločasu a v tabulce zůstává pátý se ziskem 34 bodů, Slavia zůstává s dvaceti body poslední.