07.04.2023 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň přišla v závěru o výhru nad Chrudimí, ta zaznamenala šestou remízu v řadě

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně remizovali v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Chrudimí. Domácí od 28. minuty díky gólové dělovce Milana Lutonského dlouho vedli a zdálo se, že zaznamenají druhou výhru v řadě. O tu ale Líšeň připravil v předposlední minutě řádné hrací doby po ojedinělé hostující akci Filip Firbacher. Chrudim zaznamenala nerozhodný výsledek v soutěži už pošesté za sebou a polepšila si v neúplné tabulce na sedmou pozici. Líšeň je třetí.
28' Lutonský
89' Firbacher
85' Šumbera
56' Průcha
66' Kesner
84' Hašek
Sestavy
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Otrísal, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (90. Bednář), Polášek (81. Šumbera), Matocha, Sokol (90. Weber) – Vandas.
Na lavičce: Marek, Veselý, Džupenjuk, Machalík
Trenér: Petr Maléř
Floder – Halász (71. Sotorník), Hašek, Míka, Kesner – Řezníček – Záviška, Kodýdek (87. Látal), Průcha (71. P. Juliš), Skwarczek – Jedlička (80. Firbacher).
Na lavičce: Brát, Jančura, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Hocek – Mokrusch, Dobrovolný • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 512

Komentář

Souboj mezi Líšní a Chrudimí začal obrovskou šancí hostů. Brňané zaváhali v rozehrávce, míče se chopil Záviška, který za hranicí vápna ihned napřáhl. Vajner jeho pokus vyboxoval přímo na hlavu Kodýdka, od kterého se míč odrazil těsně vedle. O chvíli později mohl s nerozhodným výsledkem něco udělat Matocha, jeho hlavička ale o kousek minula bránu. 

Líšeň od zhruba dvacáté minuty zvýšila aktivitu, vytvořila si několik šancí a zaslouženě šla do vedení. Milan Lutonský se uvolnil ve středu hřiště, napřáhl a tvrdou bombou překonal Flodera, který si sice na míč sáhnul, ale vyrazit ho nedokázal – 1:0.

V závěru poločasu ještě mohl přidat druhou branku Čermák, ale jeho technická střela šla metr nad branku. Pak ještě zahrozila Chrudim, ale všechny centry domácí obrana dokázala ubránit. 

Druhé dějství začala lépe východočeská sestava. Centr do šestnáctky propadl na kapitána Kesnera, jehož pokus z otočky skončil kousek vedle. Následně sledovalo 512 diváků krásnou ránu Ulbricha, který dělovkou protáhl z pětadvaceti metrů Flodera. Po hodině hry předvedl výborný obranný zákrok Pašek, který vytušil na zadní tyči Jedličku a těsně před ním zavčas zakročil. 

Marvani se snažili bránit těsný výsledek a sem tam zahrozit po brejcích, avšak Sokol ani Čermák své možnosti nevyužili. Vypadalo to, že se v chladném počasí už nic mimořádného nestane, ale Chrudim znovu potvrdila pověst remízového krále, tedy s notným přispěním brněnského brankáře a obrany. Vajner podběhl centr na malém vápně a střídající Filip Firbacher v 89. minutě poslal míč do prázdné brány – 1:1. 

Nastavovalo se pět minut, výsledek se ale už nezměnil. Líšeň jednoznačně ztratila body, Chrudim si připsala šestou remízu v řadě a celkově desátou.