08.04.2023 | Petr Komárek | Zápas

Vlašim rozstřílela Prostějov a počtvrté za sebou vyhrála i neinkasovala

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Prostějov - Fotbalisté Vlašimi smetli ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Prostějov na jeho hřišti 4:0. V prvním poločase se prosadil Filip Horský, po přestávce se trefili také Antonín Svoboda a Jan Suchan a skóre uzavřel vlastní gól domácího Daniela Bialka. Tým trenéra Hyského zvítězil čtvrtý zápas po sobě, jeho brankář Matyáš Vágner počtvrté v řadě vychytal čisté konto. Středočeši se v tabulce vrátili na šesté místo, Prostějov prodloužil čekání na tři body na šest utkání a je třináctý.
bez branek
13' Horský
58' Svoboda
69' Suchan
88' Bialek (vl)
72' Bialek
40' Horský
Sestavy
Vejmola – Bolf (46. Blahuta), Gábriš, Schaffartzik (46. Vlachovský), Rolinek (46. Chvěja) – Bartolomeu, Gouamene, Mach (70. Moučka), Kulig, Koudelka - Malec (46. Bialek).
Na lavičce: Bárta, Karásek
Trenér: Pavel Šustr
Vágner – D. Vala (78. Janda), Vilotić, Halinský, Horský – Smejkal (70. Solomon), Onije, Křišťan, Suchan (85. Nogha), Rigo - A. Svoboda (78. Biegon).
Na lavičce: Kolář, Kulhánek, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Volek – Žurovec, Pospíšil • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 380

Komentář

Jako první zahrozili domácí. Malec z levé strany přihrál na hranici vápna, kde se nacházel Bartolomeu, po jehož se přízemním pokusu se Vágner raději natáhl a vytěsnil ho na roh. Ve třinácté minutě se prosadila Vlašim. Filip Horský předstihl Rolinka, dostal se k nákopu za obranu a následně vnikl do šestnáctky. Vejmola proti němu vyběhl, Horský ale padajícího brankáře Prostějova překonal střelou k pravé tyči.

Po dvaceti minutách přiletěl do pokutového území před Vágnerem prudký centr z pravé strany. Vlašimský gólman balon skokem vyrazil před sebe, k dorážce už se ani jeden z prostějovských hráčů nedostal. Středočeši pak mohli navýšit vedení, Rigovi ale zakončení nesedlo a Hyského svěřenci nevyužili ani další dvě možnosti.

První měl deset minut před koncem první půle hostující kapitán Suchan, po jehož úniku zachránila Hanáky tyčka. Tu zanedlouho trefil také Vala, který zboku vběhl do vápna a Vejmola po míči skákal marně.

Na začátku druhého dějství mohl Prostějov srovnat, akce s centrem Bartolomea mu však nevyšla. V 58. minutě podruhé udeřila Vlašim. Suchan potáhl balon středem hřiště a přihrál na pravé křídlo. Odtud přišel pas před bránu a nabíhající Antonín Svoboda ho zblízka usměrnil za Vejmolu.

Třetí gól Středočechů měl pak na noze Rigo, domácí brankář jej ale vychytal. Čtvrt hodiny před koncem si poradil také s tvrdou střelou Suchana z levé strany šestnáctky, kterou skokem k zemi vyrazil. V 69. minutě už ale potřetí kapituloval. Další ránu Jana Suchana z pokutového území pouze zpomalil a míč navzdory Vejmolově vehementní snaze znovu zasáhnout doskákal kousek za brankovou čáru.

Ze strany Vlašimi to nebylo vše. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby odcentroval z levé strany Halinský, střídající obránce Prostějova Daniel Bialek hlavou nasměroval balon do vlastní branky a nešťastně tak zpečetil debakl svého mužstva.