15.04.2023 | Tadeáš Mima | Zápas

Skvělý obrat! Vyškov v závěru otočil duel s Třincem, trefili se Kanakimana a Lacík

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice – Fotbalisté Vyškova ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Třincem v poměru 2:1. Hosté ze Slezska sice šli na trávníku v Drnovicích po hodině hry do vedení, když se trefil Tomáš Omasta. Domácí ovšem nesložili zbraně a v závěru dokázali otočit skóre. V 90. minutě nejprve vyrovnal Bienvenue Kanakimana, ve třetí minutě nastavení pak vyškovský obrat završil Barnabáš Lacík.
90' Kanakimana
90+2' Lacík
64' Omasta
63' Lahodný
72' Hrdlička
78' Machuča
Sestavy
Kinský – Němeček (78. Srubek), F. Štěpánek, Matys, Ilko – Souaré (66. Vintr), Lahodný (78. Krška) – Kanakimana, Alégué Elandi, Cabadaj – Bayo (58. Lacík).
Na lavičce: Jícha, Dweh, Ramathan
Trenér: Jan Trousil
Adamuška – Jursa, Foltyn (90+4. Hýbl), Brak, Slaninka – Tandara (81. Kania), Machuča, Omasta (81. Gembický), Hrdlička – Juřena, Holík (90+1. Szewieczek).
Na lavičce: Hasalík, Mieszek, Turyna
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Vokoun – Kotalík, Pfeifer • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 667

Komentář

Skóre zápasu se mohlo měnit už zkraje utkání. Konkrétně ve třetí minutě se zrodila nenápadná akce, která znamenala pokus Cheicka Souarého z větší dálky do břevna. Vyškov navíc měl i další šanci v devatenácté minutě potom, co štiplavou ránu posílal po zemi Lukáš Lahodný. Třinec však ustál také tento moment a držel nerozhodný stav.

Další možnost měl Souaré po půlhodině hry, kdy ovšem i přes dostatek času nasměroval střelu jenom nad břevno brány hostů. Nic významnějšího se potom už nestalo a do poločasové pauzy se šlo s průběžným výsledkem 0:0.

Do druhé části naskočili domácí o něco aktivněji, jejich akce ale končily mimo. Třinec tak mohl trestat, což se stalo v 64. minutě zásluhou Tomáše Omasty. Hostující střelec předvedl krásný pokus z dálky, který zaplaval pod břevno. Vyškov se tak ocitl pod tlakem a dlouho se marně snažil o snížení.

Devadesátá minuta však úplně všechno změnila. Ještě chvilku předtím se střelecky neprosadil při samostatném úniku Bienvenue Kanakimana, a byl to právě on, kdo v závěru upravil na 1:1. Ze strany Vyškova to přitom nebylo ještě všechno – následoval další brejk a Barnabáš Lacík z něj vytěžil rozhodující gól na 2:1.

Vyškov tak předvedl úžasný finiš a na poslední chvíli si zajistil plný počet bodů. Zároveň šlo o vůbec první jarní vítězství MFK na domácí půdě.