14.04.2023 | Petr Komárek | Zápas

Bodová série Jihlavy skončila na Líšni, Jihomoravanům zařídil výhru kapitán

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Fotbalisté Jihlavy prohráli ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Líšní 0:1 a poprvé od 4. listopadu loňského roku v soutěžním zápase nebodovali. Jejich série bez porážky se zastavila na šesti utkáních, v 58. minutě o tom rozhodl líšeňský kapitán Michal Jeřábek. „Marvani" zvítězili ve druhém venkovním duelu v řadě. V průběžné tabulce se posunuli na druhé místo, mají však stejně bodů jako Karviná, kterou v neděli čeká zápas proti rezervě Sparty. Vysočina je v neúplném pořadí devátá.
bez branek
58' Jeřábek
68' Peřina
bez karet
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Vítek (86. Piško), Tureček – Ogiomade, L. Fila (86. Křehlík), Záhradník (71. Tall) – Araujo-Wilson (58. Křišťál).
Na lavičce: Janota, Christodoulou, Miška
Trenér: Ondřej Smetana
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (82. Bednář), Polášek (82. Machalík), Matocha (90+2. Otrísal), Sokol – Vandas (79. Zikl).
Na lavičce: Marek, Džupenjuk, Weber
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Rouček – Šimáček, Šafránková • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 375

Komentář

V úvodu domácího brankáře Jágrika pozlobila skákavá střela a balon pouze vyrazil na roh, z kterého se Líšeň neprosadila. Zanedlouho po Ulbrichově centru hlavičkoval Vandas, branku ale minul. Velká šance se v sedmnácté minutě naskytla hostujícímu Jeřábkovi, Jágrik však jeho hlavičku z těsné blízkosti dokázal zneškodnit.

Vzápětí na druhé straně vystřelil Fila, Vajner byl ale pozorný a zakročil. Po Peřinově pasu do šestnáctky poté zakončoval Ogiomade a balon poslal vedle líšeňské brány. O pár minut později už mířil přesněji, nicméně Vajner bez potíží zasáhl. Kolem půlhodiny hry na něj pak letělo několik jihlavských centrů, míč tak pokaždé musel vyboxovat.

Zkraje druhého poločasu zahrozil Lutonský, jeho střelu z pokutového území zastavila tyč jihlavské branky a balon poté chytil Jágrik. V 58. minutě už se Líšeň radovala. Po rohovém kopu se k míči dostal kapitán jihomoravského celku Michal Jeřábek a Jihlavu už tentokrát nezachránil ani Jágrik, ani branková konstrukce.

Po hodině hry se snažil zakončit ke vzdálenější tyči Tureček, Vajnerovi však práci nakonec nepřidělal. Dvacet minut před koncem už to bylo jinak, s Ulbrichovým pokusem z hranice vápna si ale gólman „Marvanů“ zvládl poradit. O vyrovnání usiloval ještě v závěru po Peřinově rohu střídající Piško, Vajnerovu branku však netrefil.