19.04.2023 | Petr Komárek | Zápas

Třinec v premiéře pod trenérem Westem vyzrál doma na lídra z Příbrami

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Fotbalisté Třince porazili ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím hřišti vedoucí Příbram 2:1. Trenér Roman West tak v novém působišti začal vítězně. Slezany poslal ve 31. minutě do vedení Dominik Straňák, ve 38. minutě pak přidal druhou branku Lukáš Holík. Hosté v závěru pouze snížili díky trefě svého nejlepšího střelce Tomáše Wágnera. Příbram na jaře prohrála třetí ligový zápas a v tabulce po výhrách Karviné a Líšně klesla z prvního místa na třetí. Středočeši však mají k dobru dohrávku s rezervou Slavie. Třinec se posunul z patnácté na průběžnou čtrnáctou pozici.
31' Straňák
38' Holík
81' Wágner
41' Foltyn
62' Omasta
10' Wágner
30' Jeřábek
90+5' Antwi
90+7' Fišl
Sestavy
Adamuška – Foltyn, Brak, Straňák (75. Gembický) – Omasta, Jursa, Holík, Machuča (82. Kania), Hrdlička (52. Samiec) – Juřena, Turyna (52. Slaninka).
Na lavičce: Hasalík, Szewieczek, Tandara
Trenér: Roman West
Melichar – Stropek, J. Jeřábek, Fišl – Vokřínek (90.+2 Mašek), Šimáček (46. Youssef), Petrák, Dudl (86. Antwi) – Langhamer (68. Anih) – Wágner, Zeronik (86. Jahić).
Na lavičce: Smrkovský, Schindler
Trenér: Dušan Uhrin ml.
Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Černoevič • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 215

Komentář

V úvodu zápasu hosté přišli o míč na útočné polovině a následná Machučova střela těsně minula levou tyč Melicharovy branky. Na druhé straně hlavičkoval po centru ze standardky kousek před malým vápnem příbramský kanonýr Wágner, Adamuška ale na brankové čáře dokázal zasáhnout a domácí podržel.

Slezané pak způsobili rozruch v pokutovém území před Melicharem. Ten nezachytil centrovaný balon, ani jeden z třineckých hráčů ale jeho zaváhání nepotrestal. Trenér West se na lavičce domácího týmu mohl poprvé radovat krátce po půlhodině hry. Třinec po faulu Jeřábka na Holíka zahrával trestný kop, který povedenou střelou na brankářovu stranu využil Dominik Straňák.

Ve 38. minutě vedli Třinečtí o dva góly. Tentokrát se po Juřenově snažení prosadil Lukáš Holík, jenž nového třineckého kouče zná ze společného působení v Opavě. Stav 2:0 pro domácí se už do přestávky nezměnil.

Příbram se s nepříznivým vývojem zápasu snažila něco udělat. Ve druhé půli se však Středočechům podařilo pouze snížit. Deset minut před koncem normální hrací doby osvědčil po pasu na malé vápno důraz zkušeného útočníka Tomáš Wágner, který tak zaznamenal třináctou branku v aktuálním ročníku. Na bodový zisk z města pod vrchem Javorový to ale jeho celku nestačilo.