19.04.2023 | Karel Jedlička | Zápas

Další úspěšná přestřelka Dukly, proti Olomouci B získala šestou jarní výhru

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté Dukly přestříleli ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma rezervu Olomouce 3:2. Skóre otevřel v desáté minutě nejlepší střelec Pražanů Lukáš Matějka, ve 33. minutě vyrovnal Patrik Slaměna. Na gól Daniela Krcha z konce prvního poločasu pak krátce před hodinou hry odpověděl Denis Kramář, v 71. minutě ale rozhodl o třech bodech pro Duklu Pavel Moulis. Svěřenci kouče Rady vyhráli šestý z dosavadních sedmi jarních zápasů. V tabulce jsou nadále šestí, Sigmě stále patří jedenácté místo.
10' Matějka
40' Krch
71' Moulis
33' Slaměna
59' Kramář
63' Kozel
74' Peterka
87' Hodek
90+2' Israel
Sestavy
Rada – Barac, Peterka, Krch, M. Zapletal – Kozel (90.+3 Matoušek), Havelka, Hrubeš (60. Hodek) – Moulis (90. Piroch), Červenka (60. Šebrle), Matějka (90. Buchvaldek).
Na lavičce: Šťovíček, Douděra
Trenér: Petr Rada
Digaňa – Hadaš, Dohnálek, Bednár, Grečmal (82. Cahel) – Israel – Uriča (82. Nwankwo), Slaměna (75. Zlatohlávek), Langer, Šíp (75. Fiala) – Kramář.
Na lavičce: Fendrich, Fabiánek, Mikulenka
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Vokoun - Pečenka, Cichra • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 412

Komentář

Pražská Dukla byla celý zápas napřed, dvakrát ale po vedoucím gólu polevila a za pasivní úsek ji soupeř potrestal vyrovnáními. Až třetí branka domácích byla na Julisce vítězná a svěřenci Petra Rady jsou naplno v boji o postup.

Domácí měli impozantní nástup a oslavný chorál zazněl z reproduktorů již v osmé minutě, ale předčasně. Krchova hlavička po rohu neplatila pro ofsajd clonícího hráče. Dvě minuty poté už se však Pražané radovali v souladu s pravidly, krásnou trefou k tyči z 22 metrů otevřel skóre král dukelských střelců Lukáš Matějka. Z obrovských závarů pak olomoucký brankář Digaňa během chvilky vychytal zblízka Matějku i Červenku.

Dukla přibližně uprostřed poločasu přepustila aktivitu Sigmě a ta po několika náznacích udeřila. Ve 33. minutě zakroutil trestný kop nedaleko vrcholu velkého vápna o zadní tyč do sítě Patrik Slaměna.

Domácí celek studená sprcha probrala. Po akci Moulise s Matějkou ještě Kozlovu střelu stačili hosté srazit na roh, ale po něm již hlavičkoval Daniel Krch regulérně do brány a Dukla šla do šaten s náskokem. Po přestávce však hrála dlouho jen na údržbu a opět přišel trest. Nigerijec Israel se uvolnil na pravém kraji šestnáctky a jeho skvostný centr uklidil hlavou ze dvou kroků za Radova záda Denis Kramář.

Olomoucké béčko ale udrželo nerozhodný výsledek jen o něco déle než v první půli. V 71. minutě zaznamenal vítěznou branku po Zapletalově centru od koncové čáry hlavou zblízka Pavel Moulis. Závěr znovu patřil Dukle, Digaňa se vyznamenal robinsonádou při Kozlově ráně pod břevno z deseti metrů, vyrazil Hodkův přímý kop i Šebrleho dorážku. Sigma si již dopředu nic nevypracovala a na Julisce se slavila šestá jarní výhra.