19.04.2023 | Matěj Sousedík | Zápas

Vlašim proti Slavii neudržela vedení, o remíze rozhodl v závěru Šubert

Foto: slavia.cz
Praha – Fotbalisté Vlašimi neudrželi vedení na hřišti poslední Slavie B a v utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pouze remizovali 1:1. Hosty poslal v 52. minutě do vedení Nigérijec Solomon John. Sešívaným vystřelil v 86. minutě bod Martin Šubert. Pražané prodloužili navzdory několika posilám z "A" týmu čekání na výhru už na čtyři zápasy a jsou nadále poslední. Vlašim je sedmá.
86' Šubert
52' John
77' Bořil
33' Vilotič
71' Biegon
85' Svoboda
90+1' Smejkal
90+3' Šimeček
90+5' Kolář
Sestavy
Stejskal – Konečný, Kričfaluši, Labík (77. A. Pudil), Bořil, Hošek (77. M. Pudil) – Planka (61. Beran), Hronek, Šubert, Ewerton (61. Kopáček) – Tecl (61. Singhateh).
Na lavičce: Dvořák, Švec
Trenér: Marek Jarolím
Kolář – Vilotić (66. Kulhánek), Heppner (90. Janda), D. Vala, Solomon (90. Šimeček) – Křišťan, Onije, Smejkal, Nogha – Suchan, Biegon (77. Svoboda).
Na lavičce: Tichý, Beránek, Diao
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Líkař • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 390

Komentář

První šanci si v utkání vytvořila Slavia. Ewerton dostal v 8. minutě přihrávku za obranu a měl na kopačce gól, ale brankář Kolář předvedl skvělý zákrok. V 19. minutě měla obrovskou příležitost také Vlašim. Centr z volného kopu doletěl až k brance a skončil za Stejskalem, jenže domácí gólman celou situaci zachránil, když na brankové čáře sebral míč do rukavic. 

Ve 25. minutě pak napřáhl ze střední vzdálenosti hostující Onije a Stejskala zachránilo břevno. Po minutě trefil brankovou konstrukci domácí Hronek, jenž trefil z boku tyč. Po první půli tak platilo bezbrankové skóre.

Ve druhé půli se jako první prosadili hráči Vlašimi. V 52. minutě propadl Suchanův centr až k Johnu Solomonovi, který měl jednoduchou pozici a pouze doklepl balón do odkryté branky.

Další možnost měl v 56. minutě Hronek, který po obdržení dobré přihrávky vypálil, jenže jeho pokus mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený gólman Kolář. V 60. minutě pak Slavia vstřelila gól, který ale kvůli ofsajdu neplatil, což rozlítilo domácí střídačku a trenér brankářů Slavie dostal za vulgární výrazy vůči asistentovi rozhodčího červenou kartu a musel být vykázán na tribunu.

Poté všem přítomným zatrnulo, protože na hrací ploše zůstal nehybně ležet hostující Vilotič, kterému přispěchali na pomoc i hráči Slavie. Srbský hráč následně začal hýbat rukama a znovu dýchat, ale musel být odnesen na nosítkách a byl střídán.

V 86. minutě se nakonec sešívaným povedlo srovnat. Adam Pudil se pěkně uvolnil a poslal míč na Martina Šuberta, který se parádně zpoza vápna prosadil a nedal brankáři Kolářovi šanci zasáhnout. Slavia pak měla v závěru několik šancí na obrat ve skóre, ale žádnou nevyužila, a tak se oba týmy rozešly smírně výsledkem 1:1.