19.04.2023 | Pavel Budař | Zápas

Karviná otočila drama s Chrudimí. Málkova penalta poslala Slezany do čela soutěže

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – Fotbalisté Karviné potvrdili v utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY roli favoritů a zapsali na domácím hřišti už osmé vítězství v řadě. Tři body s Chrudimí se ale nerodily lehce, hosté šli totiž zásluhou Petra Průchy ve Slezsku do vedení. Za domácí po přestávce vyrovnal Rajmund Mikuš a obrat dokonal čtvrt hodiny před koncem ze značky pokutového kopu penaltový specialista Jaroslav Málek. Po porážce Příbrami v Třinci se svěřenci trenéra Tomáše Hejduška vyhoupli na první místo tabulky, Středočeši mají nicméně jeden neodehraný zápas k dobru.
54' Mikuš
79' Málek (pen)
38' Průcha
90+3' Boháč
7' Svoboda
64' Skwarczek
90+3' Míka
Sestavy
Neuman – Soukeník (55. Antovski), Bederka, Krčík, Žídek – Budínský (90.+1 Papadopulos), Boháč – Mikuš, Málek (80. Bartl), Rezek (46. Memić) – Boateng (46. Akinyemi).
Na lavičce: Ciupa, Motyčka
Trenér: Lubomír Luhový
Floder – Halász, Hašek, Míka, Svoboda (69. Kodýdek) – Řezníček – Záviška (87. Firbacher), Skwarczek, Průcha (83. Sotorník), Kesner – Jedlička (69. Látal).
Na lavičce: Mach, Jančura, Juliš
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Hurych • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 645

Komentář

Karviná vstoupila do utkání velmi aktivně. Už v 8. minutě ji do vedení ránou z přímého kopu mohl poslat Budínský, fantastický zákrok však předvedl brankář Floder.

Slezané v duelu jasně dominovali, avšak v 38. minutě Chrudim potrestala jejich neefektivnost a vstřelila první gól. Hlavičkou se po centru Halásze prosadil Petr Průcha.

Karvinou inkasovaný gól paradoxně ještě více nakopl a vedení Chrudimi nakonec netrvalo příliš dlouho. Domácí vstoupili velmi aktivně zejména do druhé poloviny. V 54. minutě toho využil Rajmund Mikuš, který se prosadil hlavičkou do protipohybu brankáře.

Nátlak Karviné pokračoval i po vyrovnání. Obrat mohl dokonat už střídající Akinyemi, trefil ale tyčku. V 79. minutě pak byla po ruce obránce Chrudimi nařízena penalta. Tu si vzal na starost tradiční exekutor Jaroslav Málek a s přehledem ji proměnil.

Karviná už si poté zbytek utkání pohlídala, a mohla tak po závěrečném hvizdu slavit posun na vedoucí příčku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V neděli bude svou výsostnou pozici hájit ve šlágru 24. kola před druhou Líšní. Osmá Chrudim doma přivítá o den dříve Třinec.