19.04.2023 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň zvítězila nad Táborskem a posunula se na druhé místo tabulky

Foto: sklisen.com
Brno - Fotbalisté Líšně uspěli ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Táborsku 3:1 a oplatili mu podzimní porážku. O góly „Marvanů“ se v domácím duelu postarali v první půli Jakub Černín a po přestávce Pavel Sokol a Adrián Čermák. Těsně po začátku druhého dějství srovnával na průběžných 1:1 Bojan Dordić. Líšeň bodovala počtvrté v řadě a v tabulce se posunula ze třetího na průběžné druhé místo. Jihočeši klesli na dvanáctou pozici.
27' Černín
49' Sokol
59' Čermák
46' Dordič
70' Vandas
20' Kateřiňák
Sestavy
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Otrísal (90. Džupenjuk), Polášek (78. Machalík), Matocha (90. Weber), Sokol (90. Šumbera) – Vandas (82. Zikl).
Na lavičce: Marek, Bednář
Trenér: Petr Maléř
Pastornický – Plachý, Koné, Novák, Kosek – Varačka (78. Alexandr), Kopřiva (78. Sojka), Kateřiňák, Sylla (66. Kronus) – Dordić (66. Šašinka), J. Mach.
Na lavičce: Kerl, Mezera, Navrátil
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Dorušák - Horák, Mojžíš • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 517

Komentář

První poločas mezi Líšní a Táborskem rozhodně nenudil. Od začátku byli domácí daleko aktivnějším týmem a mohli udeřit již ve čtvrté minutě. Matocha se zjevil sám na malém vápně, leč střelou z první těsně minul. „Marvani" to častokrát zkoušeli nebezpečnými centry do vápna, několik jich soupeř sice pokryl, ale na pas Jeřábka a hlavičku Jakuba Černína už neměl reakci. Brněnský čahoun se nejvýše vyšrouboval v pokutovém území a uklidil míč k pravé tyči.

Do zhruba pětatřicáté minuty měli svěřenci Petra Maléře a Milana Valachoviče zápas pod kontrolou, jenže pak Táborsko přepnulo na vyšší rychlostní stupeň a několikrát bylo blízko vyrovnání. Dordićova hlavička skončila na horní síti, o poznání lepší ránu Kopřivy musel pro změnu likvidovat parádním zákrokem Vajner. Neujala se ani prudká střela Macha, a tak se šlo do kabin za příznivějšího stavu pro brněnské hráče.

Pokud byl k vidění pohledný první poločas, ten druhý byl ještě o několik levelů lepší. Sotva se 517 diváků usadilo do hlediště, sledovali vyrovnání Táborska. Centr z pravé strany proletěl na zadní tyč, kde byl nikým nehlídaný Bojan Dordić a hostující útočník dopravil pohodlně míč do sítě. Radost Jihočechů trvala sotva tři minuty. Matocha si pohrál s míčem, dopravil ho na penaltový puntík, odkud přesně zamířil k pravé tyči Pavel Sokol. Po hodině hry si Brňané připsali hned pět rohů v řadě, přičemž ten poslední už měl gólový punc. Matochův pas dostal na hlavu Adrián Čermák a třetí gól byl na světě.

V pohodě hrající Líšeň mohla vzápětí přidat čtvrtý zářez, Vandasovu českou uličku zachytil Sokol, jenž se snažil procpat míč mezi Pastornického nohy, ale neúspěšně. Patnáct minut před koncem skvěle hrající Brno nepolevovalo a Vandasova tvrdá rána mezi nohy nadělala hostujícímu gólmanovi problémy, nicméně míč dokázal vyrazit. Zbytek středečního vloženého duelu se už jen dohrával, Jihomoravané si výsledek bezpečně hlídali a dokráčeli ke třem bodům.