22.04.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Třinec bodoval pod trenérem Westem i ve druhém utkání, z Chrudimi veze bod

Foto: fotbaltrinec.cz
Chrudim - Fotbalisté Chrudimi hostili ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY do záchranářských bojů namočený Třinec. Gólů na obou stranách se dočkali diváci ještě do poločasu. Nejdřív otevřel skóre domácí Firbacher, ale na jeho trefu odpověděl do pauzy Foltyn. Ve druhé půli branka nepadla, a tak se oba týmy rozešly po remíze 1:1.
39' Firbacher
44' Foltyn
61' Skwarczek
25' Turyna
45+2' Jursa
Sestavy
Floder – Halász (46. P. Juliš), Hašek, Míka, Skwarczek – Řezníček – Kesner (70. Kodýdek), Průcha, Záviška (77. Sotorník) – Jedlička (46. Látal), Firbacher.
Na lavičce: Mach, Jančura, Svoboda
Trenér: Radek Kronďák
Adamuška – Straňák, Brak, Foltyn, Jursa (76. Samiec), Machuča, Omasta (90. Tandara), Hrdlička (46. Gembický), Turyna (46. Slaninka), Holík (77. Szewieczek), Juřena.
Na lavičce: Hasalík, Hýbl
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Rouček - Leška, Šafránková • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 650

Komentář

Souboj Chrudimi s Třincem začal na východě Čech opatrným fotbalem, oba celky se soustředily především na kvalitní defenzívu. První zahrození přišlo na straně Třince z pravačky Lukáše Holíka, který se opřel do míče a rozvlnil síť chrudimské branky, bohužel pro hosty jen z boku. Práce pro Jiřího Flodera přišla ve 36. minutě, kdy musel konečky prstů vyškrábnout nepříjemnou střelu Machuči.

Ve vyrovnaném průběhu první půle se skóre poprvé měnilo šest minut před pauzou, do vedení se dostali domácí. Centr na zadní tyč našel Filipa Firbachera, který v pádu zasáhl balon a s velkým štěstm ho dopravil až do třinecké sítě. Radost však chrudimských fotbalistům příliš dlouho nevydržela.

Na konci poslední minuty řádné hrací doby prvního poločasu přišel ze standardní situace do šestnáctky centr na hlavu kapitána Martina Foltyna, který míč umístil mimo dosah gólmana Flodera. Ve druhém poločase jsme sledovali především marné dobývání třinecké šestnáctky, nejblíže rozhodnutí byl Petr Juliš, jehož ránu z pravé části pokutového území ale Adamuška reflexivně zlikvidoval.

Chrudim tak remizovala s Třincem 1:1 a zapsala jedenáctou remízu v letošní sezoně, Třinec pod novým trenérem bodoval podruhé v řadě.