22.04.2023 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov uhrál s poslední Slavií bod, hosté v utkání dvakrát vedli

Foto: mfkvyskov.cz
Vyškov - Fotbalisté Vyškova ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali doma s B-týmem Slavie 2:2. V prvním utkání po odvolání trenéra Jana Trousila tak vydolovali bod. Sešívaní v utkání dvakrát vedli, ale domácí se vždy dokázali vrátit do zápasu.
32' Alégué Elandi
82' Kanakimana
25' Singhateh
56' Singhateh (pen)
49' Štěpánek
55' Vintr
64' Němeček
79' Hošek
90' Hronek
Sestavy
Kinský – Němeček, Matys, F. Štěpánek (63. Touré), Ilko (39. Vintr) – Ramathan, Cabadaj (6. Mafwenta) – Kanakimana, Souaré, Alégué Elandi – Bayo (46. Lacík).
Na lavičce: Jícha, Dweh, Traoré
Stejskal – Hošek, Konečný, Hunal (86. Labík), Švec – Kričfaluši, Planka (69. Nikl), Kopáček, Bořil, Hronek – Singhateh (86. Hájek).
Na lavičce: Dvořák, Bárta, Alrashdi, Trédl
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Volek - Horák, Pospíšil • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 623

Komentář

Do prvního poločasu vkročili aktivněji slávisté, když Kinský musel vyrážet na roh nepříjemnou ránu Hronka. Následně pokryl i přízemní pokus Singhateha na vzdálenější tyč, načež Pražané orazítkovali také břevno. Poprvé se ovšem skóre měnilo ve 25. minutě, kdy právě Ebrima Singhateh zády k bráně našel mezírku, kudy dostal míč za čáru.

Vyškov však takto situaci nenechal a ve 32. minutě vrátil remízový stav. Alexis Alegue poslal krásný balón pod břevno a zajistil nerozhodný stav po první půli. MFK nicméně mohlo mrzet, že se mu nepodařilo ještě do pauzy otočit – opět Alegue ani Bayo nebyli úplně daleko od toho, aby se střelecky prosadili.

Ve druhé části zápasu se zrodil penaltový moment, z něhož mířil přesně Ebrima Singhateh. Kopem do protipohybu Kinského tak vrátil Slavii B zpět do vedení. Jihomoravané každopádně stále měli šance a snažili se na výsledek zareagovat, byť i jejich soupeř mohl definitivně rozhodnout. Například z postupu Kopáčka, kdy míč skončil jen těsně mimo.

Nakonec tak MFK potrestalo hosty a v 82. minutě slavil Bienvenue Kanakimana trefu hlavou. Vyškov tak po středeční porážce zaznamenal bod, zároveň navázal na domácí výhru nad Třincem z minulého týdne. Pro Slavii B potom jde o druhou remízu v řadě.