24.04.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Příbram se do čela nevrátila, Olomouc B jí připravila druhou porážku v řadě

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc - Fotbalisté Příbrami nestačili v dohrávce 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na rezervu Olomouce 1:4 a podruhé v řadě prohráli. Domácí Sigmu poslala do vedení v 8. minutě zimní posila Denis Kramář, který na konci první půle skóroval podruhé. Mezitím předvedl dalekonosnou trefu ze standardky Patrik Slaměna a po hodině hry se prosadil také David Vaněček, jehož gól přišel minutu po snižující brance střídajícího Felixe Čejky. Středočeši tak nevyužili možnost vrátit se na vedoucí příčku tabulky a zůstali třetí, odehráli ale o zápas méně než většina soupeřů. Hanáci naplno bodovali po sérii pěti utkání bez výhry a posunuli se na průběžné 10. místo.
8' Kramář
22' Slaměna
40' Kramář
63' Vaněček
62' Čejka
bez karet
39' Jeřábek
74' Schindler
Sestavy
Trefil – Galus, Bednár, Poulolo, Hadaš – Israel (78. Fabiánek), Langer (90+1. Grečmal) – Slaměna – Kramář (78. Fiala), Vaněček (67. Zlatohlávek), Šíp (67. Uriča).
Na lavičce: Digaňa, Dohnálek
Trenér: Augustin Chromý
Melichar – Stropek (80. Jahić), Fišl, Dudl (19. Čejka), Youssef (46. Mašek) – J. Jeřábek (46. Anih), Langhamer, Petrák, Zeronik, Vokřínek (73. Schindler) – Wágner.
Na lavičce: Smrkovský, Šimáček
Trenér: Dušan Uhrin ml.
Rozhodčí: Kotala - Mikeska, Žurovec • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 253

Komentář

Pondělní dohrávka olomouckého béčka a Příbrami s ambicí na postup přinesla hned zkraje utkání na Andrově stadionu nečekanou podívanou. Svěřenci trenéra Chromého se ujali diktování tempa hry a odměnou jim byl již v 8. minutě vedoucí gól z kopačky Denise Kramáře, který nádherným obstřelem poprvé překonal Melichara. 

Hanáci nadále drželi míč na svých kopačkách a soupeře příliš nepouštěli na útočnou polovinu. Hosté si navíc při rychlých výpadech museli pomáhat nedovolenými zákroky a jeden z nich potrestal výstavní trefou z přímého kopu z velké vzdálenosti ve 22. minutě Patrik Slaměna.   

Příbram se zvláště s blížícím se koncem poločasu začala osmělovat více a více směrem dopředu, v tu nejméně vhodnou chvíli jí ale Olomouc zasadila třetí úder. Denis Kramář stál po rozehrání standardní situace v pravý čas na pravém místě a z druhé dorážky po odrazech ve vápně poslal míč za bezmocného Melichara i přes hradbu těl.   

Do druhé půle vstoupili Příbramští o poznání lépe a svého soupeře začali více a více svírat před jeho vápnem. Odměnou jim v 62. minutě byla branka korigující skóre z hlavy Felixe Čejky, kterou ale o minutu později doprovodil čtvrtým gólem Sigmy David Vaněček.   

Čtvrtý zásah Hanáků také jako kdyby definitivně otupil snahy Příbrami s utkáním ještě něco udělat. Domácí už zkušeně dohrávali zápas s vedením o tři góly a nepřipouštěli zbytečné drama.   

Pro Olomouc jde o znatelnou bodovou vzpruhu do zbytku jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kdy alespoň pro tuto chvíli výrazněji opustila vody, které jsou blízko sestupovým pozicím. Pro Příbram jde naopak o další komplikaci na cestě za vysněným návratem do nejvyšší soutěže.