23.04.2023 | Pavel Budař | Zápas

Dramatické vyvrcholení šlágru kola! Líšeň v Karviné dvakrát v závěru srovnala

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná - Fotbalisté Karviné remizovali ve šlágru 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Líšní 2:2. Slezané v utkání dvakrát vedli po gólu Amara Memiće z 18. minuty a vlastní brance Jakuba Černína z 87. minuty. Jihomoravané ale pokaždé dokázali odpovědět. V obou případech skóroval David Pašek, který se prosadil deset minut před koncem a pak ve druhé minutě nastavení druhé půle. Karviná tak v tabulce zůstala první a Líšeň druhá. Do čela soutěže se ale může vrátit Příbram, která v pondělí nastoupí proti Olomouci B a navíc odehrála o zápas méně.
18' Memić
87' Černín (vl)
80' Pašek
90+2' Pašek
90+3' Budínský
23' Sokol
90+3' Pašek
Sestavy
Neuman - Antovski (65. Rezek), Bederka, Krčík, Žídek - Budínský, Boháč - Mikuš, Málek (85. Papadopulos), Memić (73. Bartl) - Akinyemi (73. Boateng).
Na lavičce: Ciupa, Motyčka, Soukeník
Trenér: Lubomír Luhový
Vajner - Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský - A. Čermák - Otrísal (78. Laczkó), Polášek, Matocha, Sokol (50. Šumbera) - Machalík (67. Zikl).
Na lavičce: Marek, Bednář, Džupenjuk, Weber
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Ulrich - Pfeifer, Bureš • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1788

Komentář

Skóre zápasu otevřel v 18. minutě po sólovém úniku a krásné kličce brankáři karvinský Amar Memić. První poločas duelu mezi prvním a druhým týmem tabulky jinak moc pohledných akcí nenabídl. Výjimkou byla 29. minuta, kdy po povedené přihrávce z velkého úhlu střílel Sokol, záložník Líšně však orazítkoval pouze levou tyč.

První část druhého dějství byla velmi soubojová, hrálo se převážně ve středu pole. Na střelu na bránu došlo až v 80. minutě a hned z toho bylo líšeňské vyrovnání. Zakončení jednoho ze spoluhráčů dorazil za záda brankáře Neumana David Pašek.

Karvinou ale inkasovaný gól nakopl a remízový stav netrval příliš dlouho. Slezané se dostali znovu do vedení v 87. minutě, kdy si smolný vlastní gól vstřelil Jakub Černín. Tím ale šlágr 24. kola druhé nejvyšší soutěže zdaleka neskončil. V první minutě nastavení běžel od poloviny hřiště sám na bránu Boateng, v půli cesty za gólem mu však došly síly a vítězství Karviné tak pojistit nedokázal.

Domácí na neproměněnou šanci o minutu později doplatili. Po závaru v pokutovém území u Neumanovy branky se prosadil David Pašek a druhou trefou v utkání opět vyrovnal. Hektický závěr zápasu nicméně pokračoval: v 95. minutě měla Karviná k dispozici přímý volný kop z hranice vápna. Standardní situace se ujal Budínský a orazítkoval tyč hostující brány.