05.05.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Jihlava v záchranářském souboji zdolala Třinec a ukončila sérii porážek

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy zvítězili ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma nad Třincem 2:1 a v tabulce se posunuli na průběžné dvanácté místo. Skóre záchranářského duelu otevřel v 56. minutě Justin Araujo-Wilson, druhý gól Vysočiny přidal v 62. minutě Jakub Selnar a hostující Lukáš Holík poté v 64. minutě snížil. Horáci v premiéře pod novým trenérem Davidem Oulehlou zastavili sérii proher, která trvala čtyři utkání. Slezané pod koučem Romanem Westem podruhé za sebou nebodovali a zůstali v sestupovém pásmu na předposlední patnácté pozici.
56' Araujo-Wilson
62' Selnar
64' Holík
19' Vedral
36' Gabriel
59' Křehlík
79' Svoboda
87' Tureček
90+2' Fila
21' Holík
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Křišťál – Lacko, Tureček – Křehlík (90+3. Šancl), Selnar (67. Zoubele), Záhradník (52. L. Fila) – Araujo-Wilson.
Na lavičce: Soukup, Vlk, Miška, Tall
Trenér: David Oulehla
Adamuška – Foltyn, Brak, Straňák, Slaninka (87. Tandara) – Omasta, Gembický (59. Kania), Machuča, Hrdlička, Samiec (76. Turyna) – Holík.
Na lavičce: Hasalík, Hýbl, Szewieczek
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Nehasil – Hurych, Líkař • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 397

Komentář

Přímý souboj o záchranu začal dle očekávání opatrně z obou stran, ani jeden z týmů se v úvodu utkání nehrnul do zakončení a hrál zejména ze zajištěné obrany. O něco více ze hry měli ale přece jenom hráči Třince, kteří však své příležitosti nedokázali ve finální fázi dovést k výraznějšímu ohrožení brankáře Jágrika.

Na straně domácí Jihlavy byl nejaktivnější směrem dopředu Jakub Selnar, ani on ale nedokázal přes několik příležitostí zejména na konci první půle najít recept na třineckou obranu. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Aktivní jihlavský Tureček potvrdil dobře hrané utkání i na začátku druhého poločasu, jeho centr ale Gabriel ve vápně poslal pouze do tyče soupeřovy brány.

Netrvalo ale dlouho a na Vysočině se spustily gólové hody. Jihlavu nejprve poslal do vedení v 56. minutě rychlonohý Justin Araujo-Wilson, který nikým nebráněn nasměroval v pokutovém území míč za bezmocného Adamušku.

Neuběhlo přitom ani deset minut a Jihlava šla do dvougólového trháku. Zdařilý výkon korunoval trefou Jakub Selnar, který přechytračil Adamušku po náběhu za obranu lobem, který už nikdo z Třineckých nedokázal zastavit v cestě do brány.

Třinec nicméně vykřesal naději hned dvě minuty po obdržené brance z kopačky Lukáše Holíka, který nechytatelným pokusem přes možná trochu méně koncentrovanou obranu nedal Jágrikovi šanci zasáhnout.

Tempo hry se ve zbytku druhé půle zklidnilo, ač Třinec pochopitelně hledal recept na zisk alespoň jednoho bodu z veledůležitého vzájemného souboje o udržení. Vysočina už ale své vedení nepustila a připsala si tak do tabulky možná nejdůležitější tři body celého jara.