08.05.2023 | Michal Nussbauer | Zápas

Sparťané vyzráli i na neoblíbený Varnsdorf a slaví už čtvrtou výhru v řadě

Foto: sparta.cz
Rezerva pražské Sparty porazila v televizní dohrávce 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:0 Varnsdorf a poskočila už na sedmou pozici tabulky, kde je o pouhé dva body bezprostředně za svým pondělním soupeřem. Góly domácího celku vsítili Tomáš Schánělec a Amath Cissé, jenž byl v 77. minutě po druhé žluté kartě vyloučen. Letenští protáhli sérii bez porážky už na šest zápasů a zaznamenali čtvrté vítězství v řadě, s Varnsdorfem přitom předchozí čtyři soutěžní duely shodně prohráli. Severočeši naopak čekají na výhru už tři kola, přičemž podruhé za sebou vyšli z utkání bodově naprázdno.
41' Schánělec
70' Cissé
bez branek
44' Cissé
45+2' Kamenović
77' Cissé
33' Švanda
80' Kouřil
84' Penc
Sestavy
Nalezinek – Kukučka, Čelůstka (78. Hušek), Kamenović – Hodouš (75. Váňa), Kaštánek, Cissé, D. Horák – Mokrovics (75. Ambler), Goljan (87. Ševínský) – Schánělec (87. Rus).
Na lavičce: Tůma, Tošnar
Trenér: Petr Janoušek
Sirotník – Ludvíček, Zbrožek, Kouřil, Švanda (76. Kurka) – Samko, Ondráček (76. Penc) – Schön, Osmančík, Dufek (60. Rudnytskyy) – Tanko.
Na lavičce: Vaňák, Kubr, Plachý
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Kotala – Mikeska, Bureš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 512

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hostující hráči, kteří cítili, že v případě vítězství by se dotáhli těsně pod špičku druholigové tabulky. Již po pěti minutách hry pálil po Švandově přihrávce Tanko vnějším nártem, jenže jeho ránu vytáhl na roh Nalezinek. Tentýž hráč se záhy dostal do stoprocentní šance poté, co jej do samostatného úniku vyslal parádní uličkou Osmančík. Tanko mohl asi volit přihrávku na volného Schöna, který by zakončoval do prázdné branky, ale místo toho jen vyprášil rukavice dobře postaveného Nalezinka.

Skóre tak ze své první vážnější šance otevřela Sparta. Ve 41. minutě Sirotník vyboxoval Horákův centr od rohového praporku jen na kopačky Tomáše Schánělce, který si balon rychle zpracoval a z vnitřku vápna vypálil přesně do levého dolního rohu branky. Domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Snaha Varnsdorfu srovnat skóre během druhého poločasu ovoce nenesla, necelých dvacet minut po zahájení druhého dějství naopak zahrozila opět Sparta. Na Kamenovićovu kolmici do levého křídla navázal povedeným stříleným centrem Horák, jenže osamocený Schánělec v nadějné šance netrefil míč ideálně a nezamířil mezi tři tyče.

Domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. V 70. minutě přebral skákavý míč na hranici šestnáctky Amath Cissé, jenž poté s trochou štěstí prošel přes Zbrožka do vápna a z pravé strany propálil Sirotníka. O pouhých sedm minut později byl Cissé vyloučen, jelikož obdržel druhou žlutou kartu v utkání po faulu na hostujícího Samka.

Varnsdorf ale přesilovku v závěru využít nedokázal, veškeré střely hostujících hráčů mířily buď mimo branku, nebo trefily připraveného Nalezinka. Sparťané se tak posunuli na sedmé místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY právě za Varnsdorf, který zůstává šestý.