05.05.2023 | Petr Komárek | Zápas

Z nešťastníka hrdinou. Fišl si dal vlastní gól, pak Příbrami proti Vyškovu trefil bod

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova remizovali v pátečním zápase 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Drnovicích s Příbramí 2:2. Hanáci neudrželi dvoubrankové vedení, do kterého je v prvním poločase poslali vlastním gólem hostující Daniel Fišl a první brankou ve druhé nejvyšší soutěži Golden Mafwenta. V 83. minutě snížil Jakub Zeronik a v 89. minutě se Fišlovi, který nešťastně otevřel skóre duelu, podařilo z penalty srovnat. Vyškov tak zůstal v tabulce třetí a Příbram čtvrtá. Středočeši zároveň přerušili sérii čtyř utkání bez bodu.
16' Fišl (vl)
22' Mafwenta
83' Zeronik
89' Fišl (pen)
bez karet
74' Vokřínek
90+4' Dudl
Sestavy
Kinský – Němeček (82. Oulehla), Srubek, Ramathan, Souaré – F. Štěpánek (72. Matys), Mafwenta (82. Krška) – Kanakimana, Vintr (65. Lacík), Alégué Elandi – Bayo (65. Touré).
Na lavičce: Jícha, Dweh
Trenér: Jan Kameník
Smrkovský – Jahić, Fišl, Stropek (57. Vokřínek) – Antwi (57. Čejka), Švestka (67. Langhamer), J. Jeřábek, Petrák (67. Dudl), Šimáček – Zeronik, Anih (75. Youssef).
Na lavičce: Babka, Mašek
Rozhodčí: Hocek – Hádek, Šafránková • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1014

Komentář

Příbram nastoupila v Drnovicích bez svého nejlepšího střelce, čtrnáctigólového útočníka Tomáše Wágnera. Na lavičce hostů zase chyběl hlavní trenér Karel Krejčí, kterého zastoupili asistenti Roman Bednář s Jakubem Krištofkem.

Domácí začali aktivněji, první velkou šanci si ale vytvořila Příbram. Po pěti minutách od úvodního výkopu hlavičkoval na zadní tyči Stropek, Kinský raději let balonu nad břevno pojistil zákrokem. Vzápětí mohl udeřit Vyškov. Po centru Souarého se k zakončení hlavou dostal v pokutovém území Němeček a Smrkovskému pomohla tyč. Za pár chvil bylo opět rušno před Kinským. Po chybě spoluhráčů z obrany zlikvidoval velkou šanci Zeronika.

Skóre otevřeli po čtvrthodině hry Moravané. Elandiho prudký pas do prostoru před Smrkovským si nešťastně srazil do vlastní brány příbramský zadák Daniel Fišl. Zanedlouho se domácí radovali znovu. Tentokrát už se prosadili sami, když Golden Mafwenta poslal míč do sítě navzdory tomu, že mu střela příliš nevyšla. Zambijský fotbalista si připsal první gól ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Příbram se pokoušela rychle reagovat, hlavička po centru Antwiho ale vyškovskou branku minula. Na druhé straně neměl k slibné příležitosti daleko domácí kanonýr Kanakimana, posledního příbramského hráče v poli ale nakonec neobehrál.

Zkraje druhého poločasu mohl náskok Vyškova zvýšit opět Kanakimana, Smrkovský však pohotovým skokem zaváhání spoluhráčů před sebou napravil a hosty podržel. Na druhé straně se ve vápně prodral ke střele Zeronik. Síť rozvlnil, bohužel pro Příbram ale pouze z vnější strany.

Středočeši se vrátili do zápasu v 83. minutě. Střídající Dudl nahrál Jakubu Zeronikovi, který přízemní střelou k tyči snížil. V závěru normální hrací doby pak střídající Oulehla v šestnáctce Zeronika fauloval a rozhodčí Hocek nařídil penaltu pro hosty. Balon si postavil Daniel Fišl, předvedl přesvědčivé zakončení k tyči a odčinil nešťastný moment z prvního dějství.