14.05.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Remízový fantom úřadoval na Hané! Chrudim obrala i béčko Sigmy

Foto: sigmafotbal.cz
Chrudimští fotbalisté si v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY připsali devátou jarní remízu. V Olomouci dvakrát dorovnali vedení tamního béčka a po remíze 2:2 si odváží bod. Skóre zápasu otevřel už ve čtvrté minutě Adam Bednár, na něhož bleskově reagoval hostující Petr Juliš. Domácí pak poslal znovu do vedení Patrik Slaměna, konečnou dělbu bodů však obstaral po hodině hry Jan Halász. Sigma poskočila na osmou příčku, Východočeši jsou desátí a mají blízko k záchraně.
4' Bednár
27' Slaměna
8' Juliš
60' Halász
bez karet
61' Látal
87' Kesner
Sestavy
Stoppen – Galus, Bednár, Poulolo, Spáčil – Kramář (46. Zlatohlávek), Langer – Slaměna (78. Fabiánek) – Fiala (69. J. Matoušek), Uriča (69. Šíp), Hadaš (90+1. Grečmal).
Na lavičce: Digaňa, Vepřek
Trenér: Augustim Chromý
Floder – Hašek, Halász, Míka, Kesner – Řezníček – Záviška (90+2. Kodýdek), Průcha (90+3. Firbacher), P. Juliš, Skwarczek – Látal (90. Jedlička).
Na lavičce: Mach, Bauer, Sotorník, Straka
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Zaoral – Dresler, Mikeska • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 216

Komentář

Již úvod utkání předznamenal atraktivní první půli na Andrově stadionu. Domácí Hanáci předvedli skvělý vstup do zápasu a byli zaslouženě odměněni gólem Adama Bednára, který si našel rozehraný rohový kop a hlavičkou poslal Hanáky do vedení.

Chrudim ale kontrovala hned v 8. minutě díky Petru Julišovi, jehož skvělou ránu pod horní tyč mohl brankář Stoppen jen těžko chytat. Hosté navíc po vstřelené brance převzali otěže zápasu a několik minut drželi Sigmu na její polovině, druhý gól ale i přes 120% šanci Juliše vytěžit ze svého tlaku nedokázali. 

O 10 minut později se naopak otevřela slibná standardka domácí Olomouci těsně před vápnem hostů. A v podobných případech mají Hanáci k dispozici Patrika Slaměnu, který chytrým podstřelem na zadní tyč vrátil Olomouci vedení.

I zbytek první půle přinesl po dvou velkých šancích na obou stranách, ty však zůstaly neproměněny a do kabin se tak šlo s jednobrankovým vedením domácího olomouckého béčka.

Po divoké první půli oba týmy vstoupily do druhého poločasu o poznání opatrněji a bylo to znát i na jeho průběhu. 

Oba týmy se pravidelně střídaly v útočných akcích, které ovšem neznamenaly velké nebezpečí pro obě strany. To se změnilo až po hodině hry kuriózní trefou Jana Halásze, jehož centr z pravé strany zapadl až za záda nepřipraveného brankáře Stoppena. 

I po gólu Chrudimi pokračovalo remízové utkání v podobných kolejích jako na začátku druhé půle, k jedné výrazné šanci se ještě 15 minut před koncem dostal hlavičkující Juliš po rohovém kopu, Stoppen ale jeho hlavičku vytáhl skvělým zákrokem. 

Závěr utkání už rozkouskovaly střídání hlavně na straně Chrudimi, aby se týmy rozešly z Androva stadionu smírným výsledkem a dělbou bodů. Olomoucké béčko poskočilo na osmou příčku soutěže, Chrudim se devátou jarní remízou opět přiblížila k záchraně v soutěži.