12.05.2023 | Petr Komárek | Zápas

Příbram si doma poradila s Opavou a po více než měsíci zvítězila

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami porazili v předehrávce 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Opavu 2:0 a poprvé od 8. dubna naplno bodovali. Středočechy nasměroval za první výhrou po pětizápasové pauze ve 34. minutě Mohamed Youssef, po hodině hry pak jejich náskok zvýšil patnáctým gólem v této sezoně Tomáš Wágner. Pro Příbram jde zároveň o premiérové vítězství pod trenérem Karlem Krejčím. Slezané naopak pod koučem Miloslavem Brožkem poprvé prohráli.
34' Youssef
65' Wágner
bez branek
bez karet
23' Rataj
Sestavy
Smrkovský – Antwi (74. Anih), Fišl, Dudl (79. Petrák) – Jahić, Čejka, J. Jeřábek, Šimáček (79. Langhamer), Youssef (87. Mašek) – Wágner, Zeronik (87. Švestka).
Na lavičce: Babka, El Baba
Trenér: Karel Krejčí
Lasák – Janoščín, Bílek (79. Gorčica), Rataj, Vincour – Cykalo, Rychlý (79. Hranoš), Rybička (79. Macháček), Kadlec – Kopečný (65. Šigut), Ščudla (65. Dostál).
Na lavičce: Číž, Pejša
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Orel – Líkař, Mojžíš • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 872

Komentář

Po dvaceti minutách hry přišel opavský faul napravo od vápna před Lasákem. Rozehrávku standardky si vzal na starost Youssef a rozhodl se pro centr mířící přímo na bránu. Lasák ošidný balon raději vytěsnil na břevno, od kterého se míč odrazil do zámezí.

Na druhé straně převzal přihrávku za polovinou hřiště Rybička a jeden z domácích hráčů jej nedovoleně zastavil. Z následného trestného kopu za pokutovým územím Bílek o kousek minul levou tyč Smrkovského branky. Příbramský gólman šel do vzduchu, zasahovat ale nakonec nemusel.

Skóre otevřeli po půlhodině prvního dějství Středočeši. Antwi povedenou patičkou na levé straně útočné půlky uvolnil Dudla. Jeho centr z levého horního rohu šestnáctky pak hlavičkoval do sítě z hranice malého vápna Mohamed Youssef. Lasák se přesouval na opačnou stranu, než egyptský útočník zakončoval. Po míči sice ještě skočil, ale už na něj nedosáhl.

Zkraje druhého poločasu se příbramské vedení snažil zvýšit Antwi, opavská obrana však ghanského záložníka v poslední chvíli zastavila. Domácí podruhé skórovali v 65. minutě. Centr od rohového praporku usměrnil za Lasáka ze vzduchu Tomáš Wágner a zaznamenal patnáctý gól v aktuálním soutěžním ročníku. V závěru se ještě mohl prosadit Zeronik, jeho obstřel ale zastavila vzdálenější tyč hostující branky.