13.05.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Vyškov zdolal Vlašim a v tabulce se posunul na druhé místo

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova zvítězili ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Vlašimi 1:0. O druhou výhru MFK na hřišti soupeře za sebou se po hodině hry postaral Fahad Bayo. Moravané bodovali počtvrté v řadě a v tabulce se posunuli na druhé místo, Středočeši prohráli stejně jako před týdnem proti Olomouci B a zůstali osmí.
bez branek
65' Bayo
40' Horský
57' Musil
34' Mafwenta
52' Alégué Elandi
61' Vintr
Sestavy
Vágner – Heppner, Musil (69. Onije), Kulhánek, Halinský – Rigo, Křišťan, Smejkal, Horský, Suchan – Solomon (83. A. Svoboda).
Na lavičce: Kolář, Nogha, Vilotič, Janda, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Kinský – Němeček, Srubek, Ramathan, Souaré – Lahodný, Mafwenta – Lacík (33. Vintr), Kanakimana, Alégué Elandi (73. Touré) – Bayo (83. F. Štěpánek).
Na lavičce: Jícha, Matys, Klesa, Krška
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Rouček – Dobrovolný, Leška • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 265

Komentář

Vlašim nevstoupila do utkání ideálně v obranné fázi a hned v prvních minutách si koledovala o obdržený gól. Domácí ale prvotní šance Vyškova uhasili a naopak se díky Solomonovi sami dostali v desáté minutě do dobré šance. Ani ta ale nepřinesla kýžený gólový efekt.

Vlašim nadále zvládala využívat výhody domácího prostředí a diktovala tempo hry, nedařilo se jí však dostávat do ne úplně jisté obrany Vyškova. Jedna z útočných situací Středočechů si říkala i o pokutový kop, pro hru rukou jednoho z domácích hráčů ale nemohl být nařízen.

Druhý poločas přinesl hned na začátku viditelně živelnější hru ze strany Vyškova, do gólové šance se ale dostala nejprve Vlašim. Heppnerův slibný pokus byl ale zblokován na rohový kop.

Elandiho akce po úniku za obranu o pár minut později předznamenala první gól zápasu. Fahad Bayo zavíral velmi dobře odehranou útočnou akci, kterou z velké části odtáhl aktivní Elandi a jeho kolega z útočných řad bez větších obtíží dopravil balon za brankovou čáru.

Vstřelená branka nalila Vyškovu krev do žil a téměř definitivně obrátila obraz hry pro hosty. Moravský celek začal kontrolovat zbytek utkání a navíc nadále trápil již unavenou obranu Vlašimi rychlými útočníky, jejichž akce museli domácí hasit i na poslední chvíli.

Vyškov nakonec udržel nejtěsnější možné vedení a z Vlašimi odjel s cennými třemi body v boji o postup do nejvyšší soutěže.