14.05.2023 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf zvládl přestřelku s Táborskem a pokukuje po baráži, zářil Tanko

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu zvládli dramatickou přestřelku s Táborskem v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a po výhře 5:3 si po téměř měsíci opět připisují do tabulky tři body. Vývoj utkání se ale pro Holeňákovy svěřence nevyvíjel ideálně. Už ve druhé minutě otevřel skóre Djordjič, ještě do poločasu však stihl dvěma góly otočit skóre Tanko. Po změně stran si opět vzali vedení hosté po trefách Sojky a Macha. Domácí se ale ani tentokrát nevzdali a po brankách Osmančíka a Ondráčka dokonal hattrick a varnsdorfskou výhru Nigérijec Tanko. Severočeši poskočili na pátou příčku a od baráže je dělí dva body, Táborsko je jedenácté.
10' Tanko
19' Tanko
70' Osmančík
73' Ondráček
85' Tanko
2' Dordič
51' Sojka
66' Mach
9' Schön
43' Bláha
57' Sojka
72' Alexandr
Sestavy
Vaňák – Richter (82. Ludvíček), Kouřil, Zbrožek, Švanda – Bláha, Samko (69. Ondráček) – Schön, Rudnytskyy (59. Dufek), Osmančík (82. Kubista) – Tanko.
Na lavičce: Sirotník, Kurka, Kříž
Trenér: Miroslav Holeňák
Pastornický – Novák (46. Sylla), Navrátil, Koné, Tusjak – Kronus (46. J. Mach), M. Šplíchal (63. Varačka), Sojka (79. Oloko), Kateřiňák, Dordić – Šašinka (46. Alexandr).
Na lavičce: Kerl, Mezera
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Vokoun – Mokrusch, Černoevič • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 500

Komentář

Fotbalisté Varnsdorfu zažili hororový začátek zápasu, stejně jako nedávno proti Vyškovu. Poslední diváci ještě neusedli na tribuně a Táborsko slavilo úvodní branku. Brankář Vaňák tak dlouho váhal s rozehrávkou, až při výkopu trefil dobíhajícího Bojana Dordiče, od kterého se míč odrazil přímo do sítě. Družinu Miroslava Holeňáka obdržená branka spíše nakopla. Severočeši byli aktivnější na míči a tlačili se do zakončení.

Vyrovnávací branka přišla v 10. minutě poté, co Abdullahi Tanko pelášil za dlouhým míčem na polovinu hřiště, jenže vyběhnuvší gólman Pastornický neodhadl vzdálenost, míč kolem něho propadl, zmocnil se ho nigerijský útočník a střelou z dobrých pětatřiceti metrů vyrovnal na 1:1. Jen o pár minut později se Varnsdorf radoval podruhé. Bláha vyslal centr do lajny na Richtera, který míč prodloužil na Osmančíka, jenž zpětnou přihrávkou našel znovu Abdullahiho Tanka, který rozvlnil síť podruhé – 2:1.

Táborsko udělalo do druhé půle hned tři změny v sestavě a čerstvý vítr byl znát. Hosté se prosadili hned po šesti minutách, když se ve vápně nejlépe zorientoval Alexandr Sojka. Jihočeši otočili vývoj utkání po hodině hry. Střídající Jan Mach ustál souboj se Švandou, dostal se na hranici vápna a vypálil přízemní střelu, která s pomocí teče Kouřila skončila v síti.

Gólové hody pokračovaly hned vzápětí. Vyrovnávací branku Varnsdorfu obstaral v 70. minutě Pavel Osmančík, který se prosadil po rohovém kopu, když se nejlépe zorientoval v malém vápně. O tři minuty později se pět set přihlížejících diváků radovalo znovu. Pozorný Dufek prostrčil míč na zabíhajícího Adama Ondráčka, ten lehkým lobem přehodil Pastornického – 4:3.

Definitivní tečku za utkáním udělal v 85. minutě Abdullahi Tanko. Nigerijský útočník zkompletoval hattrick, když se dostal do samostatného úniku po Ondráčkově přihrávce. Varnsdorf tak drží naděje na barážové pozice a v tabulce se posunul na páté místo. Táborsko je tři kola před koncem ligy jedenácté.