13.05.2023 | Pavel Budař | Zápas

Prostějov díky dvěma trefám Koudelky podruhé v sezoně vyzrál na Líšeň

Foto: 1skprostejov.cz
Fotbalisté Prostějova porazili ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Líšeň 2:1. Hanáky poslal po čtyřech minutách do vedení Jan Koudelka, zanedlouho srovnal David Machalík a ve 28. minutě se postaral o rozhodující gól zápasu znovu Koudelka. Prostějov na vlastním hřišti naplno bodoval potřetí v řadě a v tabulce se posunul na dvanácté místo. Jihomoravané, kteří 1.SK podlehli i v druhém vzájemném duelu sezony, se nedokázali vrátit do elitní trojky a vzhledem k páteční výhře Příbrami nad Opavou jsou čtvrtí.
4' Koudelka
28' Koudelka
9' Machalík
56' Koudelka
57' Elbel
60' Gábriš
90+5' Otrísal
Sestavy
Vejmola – Bolf, Gábriš, Schaffartzik, Rolinek (85. Chvěja), Bialek – Bartolomeu, Elbel (74. Blahuta), Moučka (44. Stříž), Koudelka (85. Píchal) – Malec.
Na lavičce: Krynskyj, Gouamene, Vlachovský
Trenér: Michal Šmarda
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Machalík (69. Laczkó), Polášek (69. Šumbera), Matocha (85. Weber), Sokol (69. Otrísal) – Vandas (74. Zikl).
Na lavičce: Marek, Bednář
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Batík – Horák, Dohnálek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 620

Komentář

Prostějov využil dobrého startu do utkání. Ve čtvrté minutě si našel odražený míč Jan Koudelka a ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele, která se od pravé tyče odrazila za záda brankáře Vajnera.

Líšeň inkasovaná branka nabudila a o pouhých pět minut později se dočkala vyrovnání. Po standardní situaci se dostal k balonu na úrovni vápna David Machalík a vyrovnal.

Ve 21. minutě si všiml otevřené hostující obrany Bartolomeu. Prostějovský křídelník si navedl míč na pravou nohu a vypálil na zadní tyč, kterou jeho pokus jen těsně minul. Hned o čtyři minuty později měla velkou šanci Líšeň, na prudký centr naskakoval Vandas, jeho hlavička však cestu do Vejmolovy branky nenašla. 

Ve 28. minutě po přetaženém centru vyslal hlavičku Sokol, jeho zakončení chytil Vejmola a rychle rozehrál na Bartolomea, který našel krásnou průnikovou přihrávkou Koudelku. Jan Koudelka běžel sám na bránu a dokázal vyzrát na líšeňského brankáře chytrou střelou na přední tyč.

„Marvani“ po přestávce často hráli s míčem na kopačkách, ale nedařilo se jim ve finální fázi. První šance druhého poločasu přišla až v 83. minutě, kdy po závaru ve vápně střílel jeden z hráčů Líšně. Prostějovská obrana se však obětavě do střely položila a zblokovala ji. Hosté signalizovali hru rukou hráče Prostějova, ale rozhodčí si stál za svým rozhodnutím a penaltu neodpískal.