29.04.2023 | Petr Brdičko | Zápas

Hořký debut Krejčího, příbramskou krizi neukončila ani trenérská změna

Foto: fkpribram.cz
Příbram - Fotbalisté Příbrami si ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY připsali čtvrtou prohru z posledních pěti zápasů, když na Vlašim nestačili vysoko 0:3. Družina Karla Krejčího, jež v týdnu vystřídal u kormidla Dušana Uhrina mladšího, inkasovala poprvé v 16. minutě z kopačky Tomáše Smejkala. Podruhé lovil brankář Melichar míč ze sítě deset minut před přestávkou po přesném pokusu Jana Suchana. A třetí branku Hyského týmu přidal v poslední desetiminutovce expříbramský Lukáš Musil. Domácí tak nevyužili možnost dotáhnout se na první místo a zůstávají třetí.
bez branek
15' Smejkal
34' Suchan
83' Musil
25' Čejka
90' Švestka
50' Halinský
57' Křišťan
Sestavy
Melichar – Stropek, Fišl, Youssef (46. Anih), Čejka – Mašek (85. Antwi), Langhamer (78. Šimáček), Petrák (85. Švestka), Zeronik, Vokřínek (85. Jahić) – Wágner.
Na lavičce: Smrkovský, Schindler
Trenér: Karel Krejčí
Vágner – D. Vala II, Halinský, Nogha, Heppner (59. Musil) – Solomon (85. Janda), Křišťan (85. Vilotić), Suchan, Rigo (59. Onije), Horský – Smejkal (71. A. Svoboda).
Na lavičce: Kolář, Kulhánek
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Vokoun – Pfeifer, Cichra • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 869

Komentář

Zajímavý souboj slibovalo utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácí Příbramí a hosty z Vlašimi. Domácí šli do zápasu s tím, že je tříbodový zisk ponechá v souboji o přímý postup do nejvyšší soutěže. Hosté zase s vědomím, že by je vítězství mohlo alespoň přiblížit možnosti ucházet se o místo v baráži.

Utkání začalo velice vlažně. Oba týmy si sice dokázaly vytvořit nějaké náznaky útočných akcí, většinou ale tyto končily neúspěchem. Jako první se nakonec prosadili hosté, kteří dokázali potrestat nepovedenou rozehrávku domácího Vokřínka. Míč se po ní dostal k Tomáši Smejkalovi, který přízemní střelou překonal Melichara. Od té chvíle byli přeci jen o něco lepší hosté, na domácí kopačky se vkradla nervozita a vznikaly se zbytečné chyby a ztráty. Ve 34. minutě navíc druhou branku hostí přidal Jan Suchan, což domácím zkomplikovalo situaci ještě více.

Ještě na konci prvního poločasu mohl alespoň snížení domácím přinést Mašek, hostující brankář Vágner se však vytáhl s parádním zákrokem. Do kabin tak šli s dvoubrankovým náskokem hosté.

Do druhého poločasu poslal na hřiště nový trenér domácích Karel Krejčí Emmanuela Aniha a je pravdou, že tento nigerijský záložník přinesl domácím na hřiště jisté oživení. Zhruba po dvou minutách se do velké příležitosti dostal po rohovém kopu Tomáš Wágner, Matyáš Vágner v brance Vlašimi však jeho hlavičku dokázal efektivním zákrokem vyrazit na roh.

Dvě velké příležitosti ke skórování měli hráči v zeleném v 66. a 67. minutě. Závar před Vágnerovou brankou a ani krásný Anihův slalom hostující obranou však gólem neskončil. A tak to nakonec byla zase Vlašim, která se dostala ke skórování. V 83. minutě zpečetil konečný výsledek zápasu Lukáš Musil.

V souboji dvou týmů, které po ne zrovna ideálních výsledcích z posledních kol potřebovaly naplno bodovat, se tak nakonec radovali svěřenci Martina Hyského, kteří mají v tabulce po dnešní výhře 35 bodů. Příbram zůstala na bodech čtyřiceti a zkomplikovala si tak situaci s ohledem na případný přímý postup zpět do nejvyšší soutěže.