29.04.2023 | Milan Huppert | Zápas

Čtvrtá prohra Vysočiny v řadě! Tentokrát jí zlomil vaz Bartolomeu

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov - Prostějovští hráči na domácím hřišti uspěli v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podruhé v řadě a po výhře nad jihlavskou Vysočinou v poměru 1:0 se vzdálili sestupovému pásmu na rozdíl pěti bodů. O třech bodech pro Hanáky rozhodl Robert Bartolomeu, jenž v 52. minutě skóroval přesně mířenou hlavičkou k pravé tyči. Hosté postupně po inkasované brance přebrali iniciativu a byli lepší, ale vyrovnání se nedočkali.
52' Bartolomeu
bez branek
34' Bartolomeu
37' Koudelka
90+1' Vejmola
bez karet
Sestavy
Vejmola – Bialek, Gábriš, Schaffartzik, Bolf, Rolinek (71. Vlachovský) – Bartolomeu (87. Blahuta), Chvěja (79. Zbožínek), Moučka (87. Gouamene), Koudelka – Malec.
Na lavičce: Krynskyj
Trenér: Michal Šmarda
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Křišťál (85. L. Fila) – Tureček, Piško (85. Tall), Lacko – Křehlík (76. Vítek), Araujo-Wilson (65. Záhradník), Selnar.
Na lavičce: Soukup, Christodoulou, Šancl
Trenér: Michal Vávra
Rozhodčí: Orel – Kříž, Bureš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 560

Komentář

Aktéři střetnutí jsou součástí záchranářského souboje. V o něco horší pozici byl před utkáním Prostějov, který disponoval tříbodovým náskokem na patnáctou Opavu, fotbalisté jihlavské Vysočiny posbírali o dva body více.

Zápas začal v opatrném tempu. První náznak příležitosti nastal v 19. minutě po nepovedeném odkopu jihlavského obránce, celou situaci ukončil hvizd hlavního rozhodčího signalizující hru rukou o zakončení se snažícího útočníka.

O pár minut později utekl po pravé lajně osobnímu strážci Robert Bartolomeu, jenž od pravé lajny volil střílený centr na Tomáše Malce, ten těsně bráněný stoperem střílel vedle levé tyče. Jihlava mohla udeřit hned z následné akce, kdy si Miroslav Křehlík navedl míč z pravé strany do vápna a levačkou mířil na přední tyč, pomalu letící balón nakonec proskákal taktéž vedle brány.

Úvod druhé půle patřil Robertu Bartolomeuovi. V 51. minutě nejprve po přetaženém centru z pravé strany nevyužil chybného vyběhnutí gólmana a v pádu zakončoval do břevna. O minutu později už ale uspěl. Devětadvacetiletý záložník zakončoval pro změnu hlavou, proti střele k pravé tyčce byl brankář Jágrik bezmocný.

Nabuzený Robert Bartolomeu neměl dost a v protiútoku zaútočil na svou druhou branku v utkání, tentokráte byl ovšem úspěšnější Jágrik, který balón úspěšně vyrazil rukama. Jihlavský gólman se proti témuž hráči zaskvěl i krátce po hodině hry, kdy pokryl nejen jeho ostrou střelu z vnitra vápna, ale i následnou dorážku.

Postupně převzala iniciativu Jihlava, která se vzhledem k nepříznivému výsledku tlačila dopředu čím dál tím více. Na hrot útoku se dokonce v závěrečné fázi vydal stoper Filip Vedral a byl to právě on, kdo měl na noze vyrovnání, leč placírkou poslal hrací předmět těsně nad břevno.

Vůbec tu největší jihlavskou šanci na srovnání spálil v nastavení střídající Mame Tall, jenž si ve vápně našel odražený míč, kulatý nesmysl však napálil jenom nad horní tyč. Prostějov zuby nehty udržel těsný výsledek 1:0, o bod se posunul právě před Vysočinu a sestupovému pásmu se vzdálil na rozdíl šesti bodů.