24.05.2023 | Redakce | Zápas

Rezerva Slavie díky výhře opustila sestupové pásmo! Líšeň přišla o šanci na baráž

Foto: slavia.cz
Béčko Slavie Praha kolo před koncem letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY opustilo sestupové pozice! Povedlo se jí to díky tříbodovému vítězství proti Líšni, které naopak porážka dává smutnou jistotu, že se do baráže o nejvyšší soutěž letos neprobojuje. Na první branku Kričfalušiho odpověděl povedenou ránou hostující Sokol, trefa Šimona Berana ze 79. minuty již byla vítěznou.
6' Kričfaluši
79' Beran
15' Sokol
88' Labík
90+3' Stejskal
89' Čermák
Sestavy
Stejskal – Bořil (64. Šmiga), Kričfaluši, Švec, Konečný, Labík, Pech, Beran, Kopáček (46. Hronek), Šubert (73. Nikl), Olayinka.
Na lavičce: Dvořák, Hošek, Planka, Hájek
Trenér: Marek Jarolím
Vajner – M. Jeřábek, Sokol, Matocha, Otrísal (71. Laczkó), Machalík (80. Zikl), Pašek, A. Čermák, Lutonský, Černín, Vandas (80. Weber).
Na lavičce: Marek, Bednář, Džupenjuk
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Leška • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 437

Komentář

Skóre zápasu otevřel už v 6. minutě Ondřej Kričfaluši, jenž střelou z malého vápna rozvlnil síť líšeňské brány. Hosté první obrovskou možnost nevyužili, když Otrísalovi nebezpečnou dorážku fantasticky zneškodnil Stejskal, avšak na ránu Pavla Sokola do horního rohu brány v 15. minutě byl už krátký. Slavia si ztracené vedení mohla vzít o čtyři minuty později zpátky, Olayinka ovšem střílel pouze nad, v 26. minutě pak jeden z jeho spoluhráčů poslal slabý pokus pouze do rukavic Vajnera. 

Ke konci prvního dějství mohla strhnou vedení na svou stranu obě mužstva, krásná střela Davida Pecha skončila jen na tyči, na druhé straně střílel hráč Líšně před odkrytou bránou jenom nad břevno.

Druhá půle přinesla velmi opatrný fotbal, především ze strany hostů, domácí byli aktivní, ale do žádné šance se nemohli dostat. V 62. minutě se jim sice povedlo dostat balón podruhé do sítě, jenže gól nebyl pro ofsajd uznán. Chuť si spravili v 79. minutě, kdy Olayinka parádní přihrávkou vyslal do šance Štěpána Berana, jenž překonal Vajnera podruhé. 

Až po druhé inkasované brance se více zapojila do hry také Líšeň, avšak její dva nebezpečné střelecké pokusy z 85. minuty zblokovala obrana sešívaných a velká šance Tomáše Webera v nastavení skončila nepřesnou střelou nad.