24.05.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Táborsko v Olomouci potvrdilo formu a poskočilo do horní poloviny tabulky

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté Táborska zvítězili v utkání 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:0 v Olomouci. Skóre otevřel po půlhodině zápasu vlastním gólem Michal Galus. Krátce po změně stran zajistil Jihočechům pojistku Jan Mach a v závěru ještě proměnil pokutový kop Jiří Kateřiňák. Táborsko vyhrálo z posledních šesti kol už popáté a polepšilo si v tabulce na sedmou pozici. Sigma B naopak prodloužila čekání na triumf na tři zápasy a klesla na jedenáctý flek.
bez branek
31' Galus (vl)
53' Mach
85' Kateřiňák (pen)
84' Langer
5' Sylla
72' Mach
Sestavy
Digaňa – Spáčil, Bednár, Vepřek (83. Mikulenka), Galus (68. Cahel) – Grečmal (68. Moses), Langer – Slaměna – Šíp, Fiala (46. Zlatohlávek), Fabiánek (46. Uriča).
Na lavičce: Fendrich
Trenér: Augustin Chromý
Kerl – Koné, J. Navrátil, Alexandr, Tusjak (70. Varačka) – J. Mach (87. Svatek), Kronus, J. Šplíchal (70. Kosek), Sojka, Kateřiňák – Sylla (29. Mezera).
Na lavičce: Pastornický, Oloko, Šašinka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Opočenský – Dobrovolný, Šafránková • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 135

Komentář

Oba týmy ze středu tabulky vstoupily do vzájemného střetnutí aktivně a hned první minuty nabídly pěkné akce směrem do ofenzívy, ale také první žlutou kartu hned v 5. minutě pro Syllu, který byl po následných zbytečných debatách už ve 29. minutě raději realizačním týmem stažen ze hřiště.

K prvním vyloženým gólovým šancím se dostali hráči domácí Olomouce v 19. a 20. minutě, ve kterých nejprve pálil Grečmal těsně vedle levé tyče po skvělé individuální práci, na kterou navázal rychlým průnikem Šíp, který posílal na malé vápno gólový míč, ten ale nakonec vytěsnila obrana Táborska na rohový kop.

Gólový zápis v utkání se rozechvěl poprvé ve 31. minutě po rychlém kontru hostů z Táborska, který Mach skvěle roztáhl na levou stranu pokutového území a následný pozemní střílený míč si nešťastně srazil do vlastní brány Michal Galus. Zbytek poločasu už doprovázela řada nepřesností, které předurčily jeho konec a odchod do šaten za jednobrankového vedení hostů z Táborska.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe hosté z Táborska, kteří byli po osmi minutách odměněni i druhou brankou v utkání. Jan Mach byl při hlavičce ve vápně neomylný.

Hosté i po zbytek půle kontrovali vývoj utkání, přes jim v 74. minutě pláchl rychlý Jáchym Šíp, který utíkal sám na brankáře. Tutovou šanci ale neproměnil. O deset minut později navíc Táborsko po jasném faulu zahrávalo ještě pokutový kop, který bez potíží proměnil Jiří Kateřiňák. V nastavení ještě musel vytáhnout dva skvělé zákroky brankář Digaňa.

Táborsko si z Hané odvezlo zasloužené tři body a je již nyní jisté, že sezónu zakončí ve velmi klidném středu tabulky.