24.05.2023 | Matěj Šoba | Zápas

Vyškov otočil duel s Jihlavou a zůstal v boji o přímý postup

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova museli ve 29. kole na domácí půdě proti jihlavské Vysočině otáčet nepříznivý vývoj. První půli totiž na hřišti favorita vyhráli po trefě Araujo-Wilsona hosté, po přestávce ale Vyškov skóre otočil. Dvě branky Ramathana a Kanakimany v rozmezí deseti minut znamenaly obrat, výhru 2:1 a zisk tří bodů, díky kterému se před posledním zápasem dotáhl Vyškov na vedoucí Karvinou na dva body!
48' Ramathan
58' Kanakimana
36' Araujo-Wilson
42' Kanakimana
43' Vedral
56' Lacko
81' Křišťál
Sestavy
Kinský – F. Štěpánek (73. Dweh), Srubek, Němeček, Ramathan – Alégué Elandi (84. Ilko), Vintr (67. Touré), Lahodný – Kanakimana (73. Lacík), Souaré – Bayo (84. Klesa).
Na lavičce: Jícha, Cabadaj
Trenér: Jan Kameník
Soukup – Vedral, Gabriel, Křišťál, Tureček (60. Piško) – Svoboda, Ogiomade (60. L. Fila), Lacko (75. Vítek), Křehlík (83. Křivánek) – Araujo-Wilson (60. Tall), Selnar.
Na lavičce: Jágrik, Christodoulou
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Volek – Horák, Lakomý • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 844

Komentář

Do Drnovic přijela Jihlava, která bojuje o záchranu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. I pro Vyškov ale byl zápas důležitý. Jihomoravský celek se pohybuje u čela druhé nejvyšší soutěže, kde se rozhoduje o postupu do nejvyšší české fotbalové ligy. Vyškov před začátkem tohoto vloženého kola měl 48 bodů, což bylo jen čtyři body od první Karviné. Naopak Jihlava měla pouze tři body náskok od prvního sestupového místa. 

V prvním poločase byla hra poměrně vyrovnaná. Své akce si vytvořili jak domácí, tak i hosté. První větší šance zápasu přišla v 15. minutě, kdy se do zakončení dostal Aziz Fahad Bayo, ale jeho pokus z pravé strany malého vápna brankáře nepřekonal. Síť sice roztřepal, ovšem jen z boku. Ve 27. minutě měli velkou příležitost také jihlavští hráči, kteří získali standardní situaci kousek před velkým vápnem Vyškova. Zakončení však brankáře Kinského nějak nevystrašilo, neboť letělo nad horní tyčku branky. Ovšem o deset minut později už se mohli hráči v modrém radovat, když se k míči po zablokované střele dostal James Justin Araujo-Wilson a přesným zásahem otevřel gólový účet zápasu.

Druhý poločas domácí začali nejlépe jak mohli. Centr z pravé strany si našel ve vápně Ramathan Musa a srovnal stav na 1:1. Útok domácího týmu ale nepolevil a o deset minut později přidal Bienvenue Kanakimana druhou trefu Vyškova. Jihlava se ve zbytku zápasu ještě snažila s výsledkem něco udělat, ovšem na rozjetý Vyškov to nestačilo.

Všechny body ze zápasu si do tabulky připsal Vyškov, který tak má jistotu minimálně baráže. Naopak Jihlava je na tom ještě hůře. I kvůli Opavě, která porazila poslední Třinec a poslala ho tak do třetí ligy a vyskočila o tři body výš. Vysočinský tým je momentálně na sestupové pozici a o druhém sestupujícím do třetí ligy se rozhodne až v posledním kole F:NL.