21.05.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko doma porazilo Vlašim, rozhodl Dordič

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska v rámci 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili v domácím prostředí Vlašim 3:1 a přeskočili ji v tabulce soutěže. Nádvorníkův tým poslal po půlhodině hry do vedení Jan Mach. Druhou branku domácího celku přidal v 69. minutě Srb Bojan Dordič. Jedenáct minut před koncem sice snížil Nigérijec Chosim Onije, ale v nastavení na jeho trefu reagoval do odkryté branky Adam Kronus. Oba týmy mají dvě kola před koncem jistou záchranu v soutěži.
30' Mach
69' Dordič
90+4' Kronus
78' Onije
bez karet
38' Svoboda
83' Heppner
Sestavy
Kerl – Tusjak, J. Navrátil, Koné, Kopřiva (27. Alexandr) – Dordić (89. Kronus), Kateřiňák, Varačka – J. Mach, J. Šplíchal (70. Sylla), Šašinka (46. Sojka).
Na lavičce: Pastornický, Mezera, Oloko
Trenér: Roman Nádvorník
Vágner – Heppner (83. Diao), Nogha (57. Halinský), D. Vala II (57. Solomon), Rigo (57. Křišťan) – Onije, Smejkal, Suchan, Musil, Kulhánek – A. Svoboda (90+2. Vilotić).
Na lavičce: Kolář, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Zaoral – Paták, Dohnálek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1012

Komentář

Zápas Táborska s Vlašimí začali aktivněji hosté, kteří si ale v úvodních minutách gólovou šanci nevypracovali. Postupem času převzali iniciativu domácí a do první nadějné pozice se dostal Mach. Varačka mu poslal chytrou přihrávku do uličky a Machův náběh Vlašimští nezachytili. Mach zkoušel střílet na vzdálenější tyč, jenže ke smůle Táborska branku minul.

Zásadní situace prvního poločasu se odehrála ve 30. minutě. Nejprve Dordič nepřetavil v gól svůj únik po levém křídle, vzápětí však Jan Mach udělal radost všem příznivcům Táborska, když obstřelil brankáře.

Závěr poločasu patřil Táborsku, které mohlo vedení ještě navýšit. Prudké centry ze strany ale adresáta nenašly. Nejprve se na pravé straně uvolnil Šašinka, který poslal luxusní míč po zemi před bránu, poté prudký Tusjakův centr opět nikdo z domácích do branky nesrazil.

Druhý poločas začalo lépe Táborsko a po osmi minutách nebyl Mach daleko od druhé branky. Na hranici vápna si chystal balon na levou nohu, přes padajícího obránce se ale neprosadil. Táborsko zvýšilo v 69. minutě na 2:0 díky Bojanu Dordičovi. Záložník Táborska využil přihrávky z pravého křídla a poslal míč k tyči.

Vlašim se dočkala snížení už za deset minut po druhém gólu Táborska. Do míče se opřel Chisom Onije, který poslal přesnou střelu k tyči. Táborský brankář Kerl se po balonu natahoval marně.

Závěrečné minuty nabídly ještě dvě zajímavé situace. Ve čtvrté nastavené minutě vystřelil vlašimský náhradník Vilotič, jehož pokus zastavil na brankové čáře Koné. Z protiútoku se prosadilo Táborsko, když se do opuštěné branky trefil Adam Kronus. Táborsko porazilo Vlašim 3:1 a dostalo se v tabulce před ni.