19.05.2023 | Filip Lefenda | Zápas

Příbram otočila duel v Jihlavě, na koncích poločasů se prosadil kanonýr Wágner

Foto: Zuzana Javůrková (fcvysocina.cz)
Fotbalisté Příbrami zvítězili v pátečním utkání 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1 v Jihlavě a polepšili si na druhou příčku neúplné tabulky. Dvěma góly se blýskl kanonýr Tomáš Wágner, jenž nejprve krátce před pauzou reagoval na vedoucí trefu Miroslava Křehlíka a následně v závěru duelu dokonal celkově sedmnáctou trefou v sezoně hostující obrat.
24' Křehlík
45' Wágner
88' Wágner
66' Svoboda
88' Křišťál
75' Youssef
79' Jahić
90+6' Dudl
90+7' Smrkovský
Sestavy
Soukup – T. Svoboda, Vedral, Gabriel (89. Piško), Křišťál – Tureček (84. Vítek), Lacko – Křehlík (89. Šancl), Selnar, L. Fila (46. Ogiomade) – Araujo-Wilson (60. Tall).
Na lavičce: Jágrik, Christodoulou
Trenér: David Oulehla
Smrkovský – Antwi (55. Petrák), Fišl, Dudl – Jahić, Čejka (61. Anih), J. Jeřábek, Vokřínek (86. Schindler), Youssef (86. Mašek) – Wágner, Zeronik.
Na lavičce: Melichar, Švestka
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Batík – Dresler, Mikeska • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 674

Komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí. Ve 24. minutě odcentroval z levé strany do vápna Fila. Míč si zpracoval Miroslav Křehlík a ranou z otočky k pravé tyči poslal Jihlavu do vedení.

O čtvrt hodiny později se Příbram radovala z vyrovnání, branka ale nebyla pro ofsajdové postavení uznána. Do kabin se přesto šlo za nerozhodného stavu. Ve 45. minutě se totiž k Zeronikově centru z levé strany dostal kanonýr Tomáš Wágner a usměrnil ho za Soukupova záda.

Krátce po změně stran mohl Vysočině vrátit vedení Araujo-Wilson. Nejprve ale uvnitř vápna při snaze o střelu upadl a krátce poté zakončoval po Křišťálově přihrávce bez dostatečné razance.

Když už to vypadalo, že se schyluje k dělbě bodů, dokonal obrat středočeského celku druhou trefou v utkání nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Tomáš Wágner. V 88. minutě si v pokutovém území položil Soukupa a pohodlně zaznamenal už svou sedmnáctou branku v aktuálním ročníku druhé nejvyšší soutěže.

Jihlava mohla v závěru dlouhého devítiminutového nastavení vyrovnat. Gól měl na kopačce Vojtěch Křišťál, hrdinou okamžiku se ale stal Hasan Jahič, jenž balon vykopl z brankové čáry.

Třináctá Vysočina tak stále nemá jistotu záchrany. V neúplné tabulce má na patnáctou Opavu k dobru pouhé tři body. Příbram si druhou výhrou v řadě naopak polepšila na druhou příčku, odkud dýchá s dvoubodovým odstupem na záda vedoucí Karviné.