20.05.2023 | Filip Krůza | Zápas

Líšeň si doma poradila s Třincem, jediný gól zápasu padl ze standardky

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Líšně porazili ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Třinec 1:0 a v tabulce si pojistili čtvrté místo. „Marvani“ ve druhé nejvyšší soutěži zvítězili po sérii čtyř zápasů, ve kterých dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. O jediný gól sobotního duelu se dvacet minut před koncem postaral Jakub Černín. Slezané prodloužili čekání na výhru na pět utkání a jsou nadále poslední.
69' Černín
bez branek
34' Polášek
85' Sokol
21' Omasta
42' Tandara
54' Holík
58' Juřena
Sestavy
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Šumbera (76. Otrísal), Matocha, Machalík (89. Weber), Sokol (89. Laczkó) – Polášek (65. Vandas).
Na lavičce: Marek, Bednář, Zikl
Trenér: Petr Maléř
Adamuška – Foltyn, Tandara (60. Kania), Slaninka – Omasta, Jursa, Habusta, Machuča, Hrdlička – Holík (75. Turyna) – Juřena (75. Gembický).
Na lavičce: Hasalík, Hýbl, Szewieczek
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Ratajová • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 621

Komentář

V úvodu prvního poločasu se na míči více drželi hostující fotbalisté, kteří si však žádnou střeleckou příležitost vypracovat nedokázali. Otěže tak zhruba po deseti minutách převzala Líšeň. Tedy alespoň ty otěže, které se týkají držení míče, protože na nějakou větší šanci se čekalo i nadále.

Jedna z nich přišla v 17. minutě. Na bránu Třince letěla střela z pravé strany vápna a míč se nečekaně snesl tak, že se dokonce otřel o břevno. Ještě nadějněji pak pro domácí vypadala situace po odehrané půlhodině hry. Šumbera dostal pas do pravé části pokutového území, zakončení z tutové pozice se mu však nepovedlo a míč skončil mimo bránu. Nedlouho poté se pak balon motal na malém vápně, ani v tomto případě však domácí síť nerozvlnili. To se do přestávky nepodařilo ani nikomu dalšímu, první dějství tak skončilo bezbrankovou remízou. Třinec se sice nedostával do brankových možností, takto by ale získal ze zápasu alespoň jeden cenný bod.

Do té doby největší šance Slezanů přišla hned na začátku druhé půle, kdy míč již mířil do brány, ale jeden z bránících hráčů ho dokázal ve skluzu odrazit pryč. Výkon Líšně ve druhém poločase nebyl ideální, ale byla to právě ona, kdo se prosadil. Matocha poslal v 69. minutě míč od pravého rohového praporku na bližší tyč a tam si jej našel Jakub Černín, který ho odrazem o břevno poslal do sítě. O pět minut později měl na kopačce druhou trefu domácích Sokol, brankář Adamuška ale jeho přízemní střelu dokázal skvělým zákrokem vykopnout na rohový kop.

Třinec se snažil o vyrovnání a nejblíže k němu byl v 85. minutě, kdy Líšeň přežila malou klinickou smrt. Po rohu předvedl Vajner na brankové čáře povedený zákrok, míč se ale i nadále nacházel v bezprostřední blízkosti brány a nechybělo moc, aby skončil v síti. Zbytek zápasu už si domácí pohlídali a po čtyřech nezdarech opět zvítězili. Nadále tak bojují o účast v baráži o nejvyšší soutěž. Naopak Třinec je opět o jeden zápas blíže sestupu o patro níž.