28.05.2023 | Ondřej Černý | Zápas

Karviná doma těsně porazila Třinec a slaví návrat mezi elitu

Foto: mfkkarvina.cz
Fotbalisté Karviné v rámci 30. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím hřišti porazili poslední Třinec 1:0 a po roce si zajistili návrat do FORTUNA:LIGY. Aktivnější domácí našli recept na třineckého brankáře Hasalíka až tři minuty před koncem, kdy se počtvrté v sezoně trefil Daniel Bartl. Výhra pojistila domácímu celku první příčku. Naopak Třinec putuje z posledního místa o soutěž níž.
87' Bartl
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Ciupa – Mikuš, D. Krčík, Bederka, Antovski – Budínský, Boháč – D. Moses, Málek (56. Bartl), Memić (79. Ezeh) – Akinyemi (56. Papadopulos, 89. Žák).
Na lavičce: Neuman, Traore, Mihalík
Trenér: Lubomír Luhový
Hasalík – Omasta, Mieszek, Brak, Slaninka – Holík (85. Nieslanik), Habusta, Machuča, Hrdlička (82. Kania) – Horniak (46. Gembický), Juřena (85. Hýbl).
Na lavičce: Adamuška, Szewieczek
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Radina – Leška, Hádek • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 3129

Komentář

MFK Karviná přivítala v rámci posledního 30. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na svém stadionu poslední a již jistě sestupující Třinec. Domácí věděli, že k přímému postupu do FORTUNA:LIGY jim stačí klidně i remíza.

Domácí ale určitě nechtěli hrát na nerozhodný výsledek a už v šesté minutě našel Filip Antovski přesným centrem hlavu Dávida Krčíka, od níž míč zamířil do břevna třinecké svatyně.

Následovaly náznaky na obou stranách, další větší šance si domácí vypracovali po necelé půlhodině hry. Nejprve Amar Memič sice propálil brankáře Lukáše Hasalíka, ale míč skončil kousek vedle branky. Následně si našel Antovskiho centr od rohového praporku Sebastian Boháč a hlavou donutil Hasalíka k zákroku. Když jednadvacetiletý brankář zkrotil v rukavicích i tento pokus, tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Do první větší šance druhého poločasu se dostal kousek za vápnem Rajmund Mikuš, který dostal míč a dostatek času na střelu a zahrozil pokusem, jež skončil pouze lehce vedle tyče třinecké branky. Další ránu z podobného prostoru sledovalo dvacet minut před koncem zápasu 3129 diváků od Lukáše Budínského. Ani jeho dalekonosný pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Domácí tým postupně ještě zvyšoval tlak a hlavní postavou byl právě jednatřicetiletý kapitán karvinského týmu. Nejdříve vyslal do šance Jiřího Bederku, poté založil akci, na jejímž konci pálil Michal Papadopulos z bezprostřední blízkosti pouze do brankáře Lukáše Hasalíka a nakonec dělovkou zpoza vápna zvedl některé diváky ze sedadel, míč ale skončil opět lehce mimo.

Karvinskou radost tak způsobila až akce, kterou rozjel dlouhým nákopem brankář Jiří Ciupa, prodloužil ji Michal Papadopulos a Daniel Bartl obešel hostujícího obránce a poslal svůj tým do uklidňujícího vedení.

V závěru zápasu se za potlesku tribun i soupeře rozloučil s bohatou kariérou osmatřicetiletý Michal Papadopulos a zvedl pohár pro vítěze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad hlavu. Karviná se po roce vrací mezi elitu do FORTUNA:LIGY.