28.05.2023 | Pavel Budař | Zápas

Dukla otočila utkání v Líšni a končí čtvrtá

Foto: fkdukla
Fotbalisté Líšně v rámci posledního 30. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nestačili na domácím hřišti pražské Dukle 1:3. Domácí šli sice krátce po pauze do vedení díky brance kapitána Michala Jeřábka, Pražané ale nejprve vyrovnali Martinem Douděrou a vítězství jim poté přisoudily góly Jiřího Hrubeše a Jiřího Hudce. Dukla tak končí na čtvrtém místě soutěže, Líšeň je hned za ní na pátém místě se ztrátou jednoho bodu.
49' Jeřábek
59' Douděra
77' Hrubeš
88' Hudec
45' Otrísal
51' Barac
57' Zapletal
Sestavy
Vajner – Pašek (78. Laczkó), Otrísal (63. Šumbera), Černín, Machalík (83. Bednář) – Lutonský, Matocha (63. Weber), M. Jeřábek, Polášek – Sokol (78. Zikl), Vandas.
Na lavičce: Marek, Džupenjuk
Trenér: Petr Maléř
Šťovíček – Barac, Piroch, Krch, M. Zapletal – Šebrle (86. Hudec), Peterka, Havelka (84. Hodek), Kozel, Douděra (73. Hrubeš) – Matějka (46. Červenka).
Na lavičce: Čtvrtečka, Lehký
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Vokoun - Kotík, Dresler • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 538

Komentář

Do zápasu vstoupila aktivněji pražská Dukla, když si již ve 13. minutě vytvořila zajímavou šanci, z úrovně penalty pálil David Kozel, ale brankář Vajner vyrazil míč pohotovým zákrokem na rohový kop. Hned o 3 minuty později měl obrovskou šanci Lukáš Matějka, který hlavičkou překonal brankáře Vajnera, gól však neplatil, jelikož pomezní rozhodčí zvedl praporek a signalizoval ofsajd, ve kterém se hostující útočník nacházel.

Zbytek prvního poločasu se obešel bez šancí, až v nastaveném čase střílel z voleje Jan Peterka, jeho rána však nenašla cestu mezi tři tyče soupeřovy brány.

Do druhé poloviny vstoupila lépe domácí Líšeň, když ji poslal ve 49. minutě do vedení Michal Jeřábek. Kapitán Líšně se po rohovém kopu a následném přiťuknutí Pavla Vandase dostal z velké k blízkosti do střelecké pozice, neváhal a překonal Šťovíčka.

Duklu inkasovaná branka probrala a začala hrát daleko ofenzivněji, v 59. minutě se na levé straně uvolnil Štěpán Šebrle a odcentroval do vápna, kde našel Marka Červenku, ten si míč zalepil a přihrál pod sebe na volného Douděru. Martin Douděra napřáhl z velké dálky a krásným gólem srovnal stav utkání.

Nápor Dukly neustával a v 77. minutě toho využil střídající Jiří Hrubeš, když si skoro až u rohového praporku přebral míč, navedl si ho do středu hřiště na svoji silnou levačku a odcentroval. Na Hrubešův centr nedosáhl Červenka a míč se tak zakroutil až do brány, brankář Vajner zůstal bezmocně stát na čáře.

Líšeň v závěru zápasu otevřela obranu, při snaze o vyrovnání, bohužel pro ni toho využil v 88. minutě střídající Jiří Hudec. Hudec vstřelil svůj premiérový gól ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE po krásné průnikovce Jakuba Hodka, když překonal krásnou křiknou střelou na zadní tyč soupeřova brankáře.

Dukla tak i bez šance na postup otočila nepříznivě vyvíjející se zápas v Líšni a zajistila si tak 4. příčku, Líšeň je kvůli této prohře hned za Duklou na 5. místě.