04.06.2023 | Roman Zajíček | Zápas

Vyškov doma zlínského soupeře nepřetlačil a zůstává ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE

Foto: mfkvyskov.cz
Druhý celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Vyškova doma v baráži o účast ve FORTUNA:LIZE remizoval se Zlínem 0:0 a zůstává druholigový. Zlínský favorit si ze čtvrtečního úvodního duelu přivezl výhru 1:0 a těsný náskok uhájil.
bez branek
bez branek
90+2' Srubek
90+3' Dweh
90+4' Dostál
Sestavy
Kinský – Němeček, Srubek, Ramathan, Ilko – F. Štěpánek (65. Touré), Lahodný (72. Klesa) – Alégué Elandi, Kanakimana (72. Lacík), Dweh – Bayo (46. Vintr).
Na lavičce: Jícha, Matys, Krška
Trenér: Jan Kameník
Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter – Janetzký, Hrubý – Čanturišvili, Fantiš (88. Kovinić), Kolář – Dramé (68. Vukadinović).
Na lavičce: Rakovan, Bartošák, Procházka, Slončík, Balaj
Trenér: Pavel Vrba
Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Hájek • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 4500

Komentář

Oboustranně neurovnaný první poločas mnoho zajímavých momentů nenabídl. Zlín působil především v defenzivě velmi jistým dojmem a do šancí svého soka prakticky vůbec nepouštěl. Výjimkou byla pouze hlavička Němečka, kterou ale Dostál na bližší tyči v klidu pohlídal. Ševci byli v ofenzivních choutkách daleko kreativnější. 

Hrubého trestný kop propadl do pokutového území, kde se zjevil zcela volný Antonín Fantiš, jeho pokus z otočky zlikvidoval nohou vyškovský gólman Kinský. Ve střehu musel být tento mladý brankář i po hlavičkách Dramého a Simerského. V těchto případech ale letěl míč těsně nad.

I druhý poločas byl spíše taktickou bitvou. Zlín se soustředil na obranu a opět svému soupeři téměř nic nedovolil. Svěřenci Pavla Vrby byli aktivnější, zodpovědní a koncentrovaní. Vyprodaný drnovický stánek, kde klíčové utkání sledovalo 4 500 fanoušků, mohl zatleskat po Alegiho centru, který Dostál nadvakrát zlikvidoval, ale to bylo ze strany Vyškova vše.

Definitivní uklidnění a jistotu záchrany, mohl dát Zlínu v 86. minutě Vukadinovič, který po souhře s Čanturišvilim vstřelil branku. Po pěkné kombinaci byl brankář Kinský překonán, ale situaci zkoumal VAR a odhalil ruku Antonína Fantiše, která předcházela celé akci.

V té době zlomený Vyškov rázem ožil a měl zhruba deset minut na to, aby dostal duel minimálně do prodloužení. Nastavovalo se sedm minut, v nich ale hosté ukázali zkušenost a rozvahu. Do žádného tlaku domácí mužstvo nepustili a v pohodě dokráčeli k záchraně. Fotbalisté Zlína tak uhájili po bezbrankové remíze účast ve FORTUNA:LIZE také pro následující ročník. Vyškov se v příští sezoně opět představí ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.