13.03.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Naše efektivita je na bodu mrazu, litoval porážky s Opavou ústecký Šnirc

Foto: Youtube
Ústí nad Labem – Ivan Šnirc v předehrávce 18. kola Fortuna národní ligy musel společně se svými spoluhráči spolknout hořkou pilulku. Jeho celek byl proti Opavě lepší, soupeře přestřílel v poměru 17:7 (střely na branku 3:3), na body to ale nestačilo. Ústí nad Labem se bude snažit o reputaci v sobotu na půdě ambiciózní Vlašimi, podle slov třiadvacetiletého obránce musí začít Arma proměňovat brankové příležitosti.

„Zápas proti Opavě vnímám jako velké zklamání. Vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, které jsme bohužel nedokázali přetavit v gól. Na Opavu jsme měli,“ smutnil bezprostředně po závěrečném hvizdu utkání 18. kola Fortuna národní ligy Ivan Šnirc.

Ivan Šnirc

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 11.06.1993
Pozice: Obránce
Výška: 179 cm
Váha: 76 kg
Předchozí působiště: Banská Bystrica, Kremnička, Dunajská Streda

„Vše, včetně koncovky, se dá natrénovat, na střelu se budeme muset více soustředit. Naše efektivita je na bodu mrazu, z velkého počtu šancí nedáme žádný gól. Pokud nevstřelíme za devadesát minut jedinou branku a naopak inkasujeme, nemůžeme zvítězit,“ hledal příčinu porážky levý obránce Army, kterou přemohl exústecký Tomáš Smola.

„Kdybychom se nedopustili individuální chyby, gól by Opava nevstřelila. Žádnou jinou vyloženou šanci si soupeř nepřipravil,“ dodal.

„Los máme těžký, ale i se soupeři ze špice tabulky musíme bojovat. Naše bilance ze dvou utkání není příznivá, na kontě máme dvě prohry a žádný gól. Průběhu zápasů to ale neodpovídá. Ostrava byla více běhavější a gólovější, a jak jsem se již zmínil, Opava k poražení byla,“ porovnal úvodní duely jarní části rodák ze slovenské Banské Bystrice.

Před reprezentační pauzu čeká svěřence Jiřího Skály nelehké utkání ve Vlašimi. „Do dalšího zápasu musíme jít s jednoznačným cílem, a to získat tři body. Musíme proměňovat šance, to vnímám v současnosti jako zásadní problém,“ vrátil se opět k problému Šnirc.

bez branek
48' Smola
73' Kateřiňák
88' Moulis
37' Simerský
52' Schaffartzik
Sestavy
Tvrdoň – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Šnirc – J. Peterka, Kateřiňák – Moulis, Pouček (74. P. Výborný), Leibl (74. Pícha) – Jindráček
Na lavičce: Zacharda, Gilián, Seidl, Martykán, Miskovič
Trenér: Jiří Skála
Fendrich – Hrabina, Žídek, Simerský, T. Čelůstka – Zapalač (89. Radić), Schaffartzik, Jursa (86. Mozol), Janetzký (77. Jurečka) – Smola, Kuzmanović
Na lavičce: Godula, Helebrand, Grussmann, Puškáč
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Rejžek – Vít, Vodrážka • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 658