27.04.2017 | Filip Lefenda | Týmy a zápasy

Šlágr měsíce: Žižkov vyzve pod televizním vysílačem ostravský Baník

Foto: fnliga.cz
Praha – Ozdobou nadcházejícího 25. kola Fortuna národní ligy bude Šlágr měsíce, který před sobotním obědem obstarají celky Žižkova a Ostravy. V tabulce sedmá Viktoria chytla s blížícím se koncem soutěže střelecký apetit, v posledních pěti kolech vsítila úctyhodných šestnáct branek! To Baník přijede do hlavního města z pozice týmu bojujícího o postup do první ligy. Druzí Ostravané už šest kol neprohráli a uspět budou chtít také v televizním utkání. Generální partner soutěže – společnost Fortuna – připravila pro návštěvníky duelu zajímavý doprovodný program.

Motivaci uspět v utkání, které bylo vyhlášeno jako Šlágr měsíce, budou mít hosté opravdu velkou. Podobný duel si totiž zahráli i v březnu na půdě Frýdku-Místku, tehdy ovšem na půdě nedalekého soupeře překvapivě neuspěli a odvezli si domů porážku 2:1. Prohra s Valcíři byla dosud tou poslední, kterou tým trenéra Petržely, který mimochodem v letech 2009 a 2010 trénoval právě na Žižkově, schytal. Od té doby získal Baník za šest kol celkem čtrnáct bodů za kvarteto vítězství a dvě remízy.

Na podzim se na vítkovickém stadionu zrodilo hubené vítězství Ostravy, jež vyhrála zásluhou proměněné Hlinkovy penalty již z 5. minuty utkání nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Baník není pro Pražany zrovna oblíbeným protivníkem. Fotbalisté Žižkova jej naposledy dokázali porazit před patnácti lety. Od té doby se oba soupeři utkali ještě desetkrát, přičemž sedmkrát se radovala Ostrava a ve třech případech došlo na dělbu bodů.

Nejlepší kanonýři obou celků dosud v letošním ročníku Fortuna národní ligy nasázeli do sítí soupeřů celkem jedenáct branek, byť v případě ostravského Alexandera Jakubova šlo na podzim o góly, které střílel za severočeský Varnsdorf. Na straně pruhovaných vládne střeleckým statistikám Vojtěch Engelmann.

Doprovodný program pro návštěvníky utkání

Generální partner soutěže – sázková kancelář Fortuna – přichystala u příležitosti tohoto utkání doprovodný program pro fanoušky. O poločasové přestávce utkání, které zahájí úvodní ceremoniál, proběhne soutěž Fortuna Kop Štěstí.

V areálu se pak bude pohybovat „Fortuna tým“, prostřednictvím kterého bude probíhat „Fortuna tipovačka – bet for fun“. V této soutěži si mohou fanoušci zdarma tipnout výsledek utkání. Jeden z řad šťastlivců, kterému se to podaří, může vyhrát až pět tisíc korun ve formě volné sázenky společnosti Fortuna. Podmínkou je mít uzavřenu libovolnou sázku na Šlágr měsíce mezi Žižkovem a Ostravou. Pokud výherce na utkání vsazeno mít nebude, získá volnou sázenku v hodnotě tisíc korun. Výherce vyhlásí moderátor bezprostředně po utkání a výhra mu bude předána přímo na trávníku.

Po dobu zápasu, který je na programu od sobotních 10:15 hodin, budou přítomným fanouškům na tribunách podávány zdarma teplé a studené nápoje

Šlágr měsíce odvysílají přímým přenosem kanál ČT sport a sázková kancelář Fortuna.

bez branek
8' Breda
32' Pavlata
57' Šandera
48' Nerad
90' Stáňa
90' Stáňa
Sestavy
Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Šandera (78. Telnar) – Pavlata, Podrazký, Krystan (68. Urbanec) – Jelínek (59. Volek), Dočekal, Engelmann
Na lavičce: Soukup, Egert, Hurka, Čapek
Trenér: David Vavruška
Vašek – Breda, Pokorný, Zápotočný, Hučko – Sus (80. Mondek), Nerad (76. Pekár), Hlinka, Hrubý, Stáňa – Jakubov
Na lavičce: Šustr, Celba, Granečný, Mičola, Urgela
Trenér: Vlastimil Petržela
Rozhodčí: Příhoda – Melichar, Vlček (Nenadál) • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 4010