03.05.2017 | Filip Lefenda | Týmy a zápasy

Sigma jede ve středu do Znojma. Pokud zvítězí, oslaví návrat do nejvyšší soutěže

Foto: sigmafotbal.cz
Praha – Středeční předehrávka 26. kola proti sobě před kamerami České televize svede od 18:10 hodin týmy Znojma a olomoucké Sigmy. Pokud hosté zabodují naplno, získají definitivní jistotu postupu do nejvyšší soutěže.

Fotbalisté Olomouce vyhráli už šest utkání v řadě, to sedmé by již znamenalo jistotu návratu mezi českou fotbalovou elitu. „Poslední krok, který potřebujeme udělat, máme ještě před sebou. Musíme ho ve Znojmě zvládnout,“ vyhlíží již pomalu postupové oslavy kapitán Hanáků Aleš Škerle. Sigma naposledy doma zdolala 2:0 Sokolov a teoreticky mohla postupovat už v sobotu, třetí Opava ale brala rovněž tři body na půdě Táborska.

To Znojmo se aktuálně trápí. Tým trenéra Kučera čeká na vítězství tři kola, když naposledy padl 1:2 ve Varnsdorfu. Severočeši přitom táhli šňůru šesti duelů bez výhry, kterou zlomili právě proti Jihomoravanům. „Za výkon, který jsme předvedli ve Varnsdorfu, by nás Sigma ztrestala,“ je si vědom toho, že se nyní musí Znojemští prezentovat na trávníku o poznání lépe, kouč Radim Kučera. „Sigma si za své výkony v celé sezoně postup zaslouží. Doufám ale, že si jej užije až v dalším kole,“ přeje si vůdce znojemské kabiny.

To Václav Jílek je pochopitelně jiného názoru, rozhodnout chce se svými svěřenci už na stadionu v Horním parku. „Jedeme do Znojma s tím, že chceme uspět a sezonu už rozhodnout do postupového cíle. Na tom nemění nic ani fakt, že tam trénuje Radim Kučera a že je tam hodně olomouckých odchovanců,“ je nekompromisní kouč vedoucího celku Fortuna národní ligy.

Sigma má v tabulce před druhým Baníkem Ostrava náskok osmi bodů, před třetí Opavou pak dokonce třináct. Pokud tento odstup dnes navýší na šestnáct, nebude pět kol před koncem soutěže co řešit. Alespoň tedy ze strany Olomouckých. Znojmo je s 37 body šesté a stále se ještě může porvat o konečnou čtvrtou příčku, která aktuálně patří o dva body lepší Vlašimi. Mezi oběma celky jsou ještě vklíněny páté České Budějovice. Jak Středočeši, tak i Dynamo však mají k dobru ještě odložené vzájemné střetnutí.

Utkání, které na stadionu v Horním parku startuje za dozoru kamer České televize v 18:10 hodin, bude z pozice hlavního sudího řídit Radek Dubravský. Na čarách mu budou asistovat kolegové Petr Antoníček a Valter Boček. Delegátem Fotbalové asociace je pan Jaroslav Kubíček.

58' Holub
3' Chorý
29' Manzia
35' Chorý
56' Chorý
28' Nepožitek
87' Teplý
27' Manzia
66' Manzia
82' Štěrba
88' Sladký
Sestavy
Doleček – Mezlík, Svozil (46. Urbančok), Helísek (72. Teplý), Cihlář – Nepožitek, Motal, Holub, Javůrek (73. Njire) – Šamánek, Klíma
Na lavičce: Koukal, Chereda, Sokol
Trenér: Radim Kučera
M. Buchta – Jemelka, Štěrba, Vepřek, Škerle – Plšek (84. Habusta), Houska, Petr (72. Sladký), Zahradníček – Manzia, Chorý (66. Yunis)
Na lavičce: Reichl, Ambrozek, Vichta
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Dubravský – Antoníček, Boček • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 720