16.05.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Ostravský krok k postupu, prostějovské překvapení a opět vítězná Opava

Foto: 1skprostejov.cz
Praha – Po ztrátě v podobě remízy z městského derby s Vítkovicemi udělali ostravští fotbalisté o víkendu pořádný krok k postupu do první ligy. Zachraňující se Sokolov porazili přesvědčivě 3:0, k čemuž dvěma góly dopomohl i brazilský navrátilec do sestavy De Azevedo. Tři body slavil po deseti porážkách překvapivě i Prostějov, který díky trefám Hladíka skolil Žižkov. Vítězná nálada panuje už nějakou dobu v Opavě. Ta porazila Varnsdorf 4:2, v soutěži brala tři body už pošesté za sebou a výtečně se naladila na středeční finále MOL Cupu.

A) De Azevedo oslavil návrat dvěma góly

Brazilský šikula v barvách ostravského Baníku Dyjan Carlos De Azevedo se po zranění objevil na hřišti poprvé od březnového derby s Opavou a opět ukázal, jak nepostradatelným hráčem pro Ostravu je. V utkání proti Sokolovu vsítil hned dvě branky a dopomohl favoritovi na postup k poměrně snadným třem bodům. Dvě kola před koncem dělí Baník od návratu mezi českou elitu už jen jedno vyhrané utkání, rozhodnout budou moci Ostravané v neděli na hřišti již jistého vítěze letošního ročníku Fortuna národní ligy z Olomouce.

B) Prostějov utnul sérii porážek a zaskočil Žižkov

V utkání proti Žižkovu nebyli prostějovští fotbalisté rozhodně favoriti – vždyť prohráli už deset utkání v řadě a již před několika koly získali definitivu ve věci sestupu do MSFL. Hanáci si ale chtějí zbytek nováčkovské druholigové sezony užít, což potvrdili v utkání proti pražskému celku. První půle branky nenabídla, v té druhé už se dvakrát trefil domácí Hladík a bylo vymalováno. Prostějov si připsal tři body a postaral se o jedno z největších překvapení kola.

C) Opava se před finále poháru naladila výhrou nad Varnsdorfem

Vidina postupu se Opavě pomalu rozplývá, přesto budou ve Slezsku tuto sezonu hodnotit nadmíru pozitivně. Proti Varnsdorfu brali ve Fortuna národní lize žlutomodří již šestou výhru v řadě a výtečně se naladili na středeční vyvrcholení domácího poháru, ve kterém na olomouckém Andrově stadionu změří síly s prvoligovým Zlínem. Případný triumf v MOL Cupu by opavské fotbalisty mohl při shodě okolností posunout nejen do třetího předkola Evropské ligy, ale rovnou do základní skupiny!

Zachraňující se nováček z Vítkovic sahal v městském derby proti favorizovanému Baníku Ostrava po třech bodech, nakonec bral pouze jeden. Svěřenci trenérů Westa a Kopeckého byli nicméně lepším týmem a svým výkonem si vysloužili ocenění moment 27. kola.